Wit Licht vette internethit na The Passion 2015

Update klik: Jeroen brengt Passion-hit Wit Licht toch uit

Geen singlerelease wegens ‘gedoe’ • Mag Ik Dan Bij Jou terug in charts

De Nederpopwereld siddert nog na van The Passion 2015 maar we krijgen dit jaar helaas geen singlereleases uit de show. De reden daarvoor is niet helemaal duidelijk. Er blijkt gedoe met de NPO. Het zal met rechten te maken hebben.

Wel zit Mag Ik Dan Bij Jou in de originele versie van Claudia de Breij opnieuw in de lift. De song was in The Passion een vriendschapslied tussen Jezus en Petrus. Het is prachtig hoe een nieuwe versie het origineel een extra lading kan geven.

Veruit de meest bekeken video van dit jaar is echter de uitvoering van Marco Borsato’s Wit Licht door Judas Jeroen van Koningsbrugge. Op YouTube is zijn vertolking inmiddels al bijna 600 duizend keer teruggekeken. Marco is trots op de cover. ‘Gezongen met lef, power en overtuiging’, oordeelde hij op Twitter.

Dit is best opmerkelijk want Wit Licht is niet een van de grootste Borsato-hits. De track bereikte in 2008 weliswaar de nummer 1 in de Single Top 100 maar was na negen weken al uit de chart verdwenen. Voor een Borsato-single is dat snel.

Ik herinner me dat er destijds kritiek was op de rauwe stijl waarmee Borsato en Ewbank een verwachtingspatroon doorbraken. Het nummer sloot niet naadloos aan op voorgaande hits. In 2013 hebben we dat bij Muziek ook meegemaakt.

Maar dat wat destijds als nadelig, kritisch werd beschouwd, is wellicht nu waarom Wit Licht in The Passion-uitvoering zoveel indruk maakt. Gerechtigheid!

Jeroen van Koningsbrugge - Wit Licht

Loading ... Loading ...

Terugkijken: Jeroen van Koningsbrugge – Wit Licht

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Wit Licht vette internethit na The Passion 2015

 1. BéTé

  Alles zeggend; dat een niet – zanger de beste prestatie neerzet!! Snel vergeten de Passion van 2015.

    /   Reply  / 
  1. JMV

   Jeroen zit in een rockband genaamd Zeus en zingt ook samen met Dennis van de Ven in de formatie Jurk. Zanger is hij dus wel. Neemt niet weg dat hij opvallend veel beter was dan de rest.

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Je hebt gelijk!! Bedankt voor de opmerking/ aanvulling.

      /   Reply  / 
 2. Caty

  Iedereen was op zijn manier goed, en laten wij mensen nou eens ophouden met vergelijken en kijken naar de mens die op zichzelf iets unieks neer zet!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>