Thé Lau overleden, zondag in Paradiso herdenking

‘Na een veelbewogen, intens laatste jaar, waarvan hij heeft genoten’

Dinsdagavond is op 62-jarige leeftijd Nederrock-icoon Thé Lau overleden. Vorig jaar werd bekend dat hij ongeneeslijke keelkanker had, waarna een periode van afscheid en eerbetoon begon. Het was ‘een veelbewogen, intens laatste jaar, waarvan hij heeft genoten met zijn familie, vrienden en vakgenoten’.

Met The Scene ontving Thé in maart een Edison voor zijn hele oeuvre. Hij nam afscheid van het publiek met een gedenkwaardige show op Pinkpop 2014 en een aantal uitverkochte concerten in grote zalen in Nederland en België. De talkshow RTL Late Night maakt sinds vorig jaar een jaarlijkse Open-special.

Vanavond wordt op NPO 1 om 20.25 uur Ali B Op Volle Toeren met Thé Lau uitgezonden en om 21:45 uur Thé Lau: Het Verhaal & Afscheidsconcert. Op NPO 3 om 21.50 uur een portret van Thé gevolgd door het afscheidconcert in de HMH.

Zondag is er tussen 13.00 en 15.30 uur in de Amsterdamse Paradiso gelegenheid voor het publiek om afscheid te nemen van Thé. Hij wilde daarbij liever geen bloemen. Er is gelegenheid om te doneren aan Stichting Vluchteling.

Condoleanceregister op condoleance.nl
NOS: Thé Lau wás The Scene: rauw, hees, teder
AD: Levensloop Thé Lau: een doorgewinterd muzikant

Video: The Scene live concert op Pinkpop 2014

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Thé Lau overleden, zondag in Paradiso herdenking

  1. Yoshi

    Een unieke man.
    We gaan hem missen in de muziek en in Nederland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>