Terugkijken: Lil’ Kleine spreekt over zijn arrestatie

Dikke rel • ‘Gooi je middelvinger in de lucht voor politie en justitie’

Rapper Lil’ Kleine sprak maandag in RTL Late Night over de rel die afgelopen weekend ontstond nadat hij in Hilversum gearresteerd werd wegens opruiing.

Kleine riep zaterdagavond op muziekfestival Hilversum On-Air het aanwezige publiek op om hun middelvinger op te steken naar de politie. De twintigjarige Amsterdammer, bekend van de hit Drank & Drugs die hij met Ronnie Flex maakte, werd na het optreden meegenomen naar het politiebureau wegens opruiing.

Aan tafel bij Humberto Tan een verhit gesprek, met ook de burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes aan de telefoon. Het is onduidelijk waarom het nodig is om publiek op te roepen zich tegen de politie te keren. Kleine zegt dat hij er aandacht mee wil trekken, en beroept zich op de vrijheid van meningsuiting.

Zijn coach Lange Frans reageerde in De Telegraaf: ‘Het is onderdeel van zijn optreden. Hij heeft het al tweehonderd keer gedaan. Wij danken de politie Hilversum hartelijk voor de publiciteit.’ De politie liet daarop weten dat Kleine volgende keer weer wordt gearresteerd als hij zijn middelvinger opsteekt.

In het gesprek in RTL Late Night liet Kleine wel doorschemeren dat als hem gevraagd wordt het niet meer te doen, hij dat prima vindt. Het lijkt hem vooral te gaan om de vrijheid van expressie die hij als artiest hoort te hebben.

Video: verhit gesprek in RTL Late Night

Update: Kleine en de burgemeester hebben het netjes bijgelegd

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Terugkijken: Lil’ Kleine spreekt over zijn arrestatie

 1. tammer

  De burgemeester van Hilversum maakt een onbennulige en zwakke indruk. Hij had dan ook de impact van de arrestatie en oproep tot beropesverbod van LIL Kleine compleet onderschat en moest vandaag zijn wens om artiesten te weigeren in zijn stad inslikken. Ongelooflijk dat dit soort enge mensen in Nederland dergelijke posten bekleden. Afijn, voor de porovocerende rapper was het natuurlijk weer een prachtige opportuniteit op media exposure. Mede dankzij zijn verbale begaafdheid werd hij de grote winnaar.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ik ben het niet helemaal oneens met Lil Kleine, maar een zekere onterechte arrogantie kan hem niet worden ontzegd.

   ‘Verbale begaafdheid’ heeft hij absoluut niet.

   Een lefgozertje en blaaskaak is ie wel.

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    + 1

      /   Reply  / 
   2. tammer

    Je kunt in deze opname zien hoe LIL KLEINE bij Humberto Tan de vloer aanveegt met burgemeester “pietertje” die de artiesten wil censureren (behalve cabaretiers dan). Staat trouwens op 200.000 kliks in 2 dagen, iets waar veel zangers alleen maar van kunnen dromen. Maar dat terzijde. https://www.youtube.com/watch?v=5YZJsdhUUrI

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Misschien moet het gespek uitgebracht worden op iTunes en Spotify.

     Zou het daar nèt zo populair zijn?
     ;)

       /   Reply  / 
 2. BéTé

  Als je überhaupt alleen al dénkt te kunnen scoren met het begroeten van de burgemeester met “hé Pietertjuh” … dan sta je mijns inziens al met 1-0 achter.

  Ik vond het ook een ernstige tekortkoming van de gespreksleider (Humberto Tan) om hem daar NIET a la minute om te wijzen. Om een open en eerlijk gesprek te kunnen voeren laat je het niet aanvangen met een zogenaamd grappige (nogal denigrerende) opmerking van een 20-jarig jochie.

  Ik snap best dat Lil’ Kleine zich door de gebeurtenissen in Hilversum in een hoek gedrukt heeft gevoeld en zijn gram wilde halen. Maar dat kan ook anders.

  Tevens was alles wat hij tijdens het gesprek inbracht als argumenten “ingestudeerd” …. alsof hij instructies had gekregen van Lange Frans.

    /   Reply  / 
  1. tammer

   Ik denk dat je je teveel laat leiden door de vorm (vrij hard) die de rapper hanteert om de burgemeester eronder te praten. Natuurlijk zijn de argumenten ingestudeerd. Zo verstandig had Broertjes ook moeten zijn. Nu was het genant om te zien dat deze ongekozen bestuurder geen poot had om op te staan anders dan wat gemompel over normen en waarden. (Die dan weer niet zouden gelden voor Hans Teeuwen) Lieden die de Nederlandse muziekindustrie proberen te censureren kunnen me niet belachelijk genoeg gemaakt worden. Wat dat betreft is deze hele affaire een geschenk.

     /   Reply  / 
 3. Yoshi

  Lil kleine en ronnie flex zijn naar mijn idee denk eendagsvliegers

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ja, Drank en Drugs is een leuk nummertje, maar een lange carrière is niet voor ze weggelegd, vrees ik.

   Daar is méér voor nodig dan bravour en een leuk uiterlijk.

     /   Reply  / 
   1. tammer

    De carriere van LIL Kleine duurt al 4 jaar anders. Dat leverde 9 dikke hits op.

    1) Lil Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs 16.111.000 kliks
    2) Lil’ Kleine & Ronnie Flex – Zeg Dat Niet 6,667,000
    3) LIL Kleine en Ronnie Flex – No Go Zone 5.002.000 kliks
    4) Lil Kleine ea – Megasessie 2012 3.123.000
    5) Lil Kleine, Bokoesam & Cartiez – Dom Dom Dom 2.377,000
    6) Lil Kleine ft. Joelito Cortes – Verliefd Op Je Moeder 2.219.000
    7) Ronnie Flex, Jonna Fraser & Lil Kleine – Liegen Voor De Rechter 1.552,000
    8) Keizer – Spijt ft. Lil Kleine 1.026.000
    9) SFB, Ronnie Flex, Lil Kleine & Bokoesam – Investeren in de Liefde 1.000.000

    totaal van 80 miljoen kliks

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Één dikke hit.

     Daar heeft hij vier jaar over gedaan.

     Prima. Nou kijken wat er de komende vier jaar gaat gebeuren…

       /   Reply  / 
     1. tammer

      1 monsterhit en 8 dikke hits dus. Wat geen garantie is op een hele lange carriere, maar er zijn artiesten die hun hele loopbaan op één hit teren. De nieuwste hit van Kleine trok alleen vandaag al een coole 85.000 views: https://www.youtube.com/watch?v=bSL2fLATxXg Het einde lijkt dus bepaald niet in zicht.

        /  
     2. Johan van de Velde

      Nee.

      Één dikke hit.

      En wat video’s met YouTube views.

        /  
 4. Jan Aandelen

  Een middelvinger opsteken? En dat juist in deze tijd nu bijvoorbeeld NWA in de bioscopen draait? En dan is dit nog nieuws? Wat leven wij in een belachelijk land.

    /   Reply  / 
 5. Tsja

  Anno 2017, hij gaat nog steeds best goed hoor.. Denk dat ie wel iets langer mee zal gaan. Niet echt een ‘eendagsvlieg’ dus.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>