Guus Meeuwis trending: album op 1, prijs en docu

Albumscore en media-aandacht onderstrepen Meeuwis’ populariteit

We zagen het al wekenlang aankomen en het is gebeurd: Guus Meeuwis komt deze week met zijn nieuwe album Morgen binnen op 1 in de Album Top 100.

Ook nieuw in de top van de chart zijn Lucas & Arthur Jussen met hun klassieke pianospel en de Amerikaanse popster Selena Gomez met Revival. De nieuwe Editors zakt van de eerste naar de vijfde plek terwijl Kinderen voor Kinderen en The Common Linnets met hun albums solide standhouden in de top 3.

Album Top 10

1. Guus Meeuwis – Morgen
2. Kinderen Voor Kinderen – Raar Maar Waar KvK 36
3. The Common Linnets – II
4. Lucas & Arthur Jussen – Mozart Double Piano concertos
5. Editors – In Dream
6. Selena Gomez – Revival
7. David Gilmour Rattle – That Lock
8. Nick & Simon – Open
9. Kensington – Rivals
10. Faithless – Faithless 2.0

Zes Nederlandse producties in de top 10. Nederpop, country, klassieke muziek, kinderpop en rock. Wat er nog aan ontbreekt is een dance-plaat maar over een kleine twee weken komt de nieuwe Armin van Buuren uit dus lang hoeven we daar ook niet op te wachten. Het gaat voorspoedig met Nederlandse muziek!

Vorige week op NLpop nog een analyse over wat Nederlandse acts kunnen leren van Anouk en Jan Smit, en in dat lijstje hadden we natuurlijk evengoed ook Guus Meeuwis en Marco Borsato kunnen voegen. Hun nieuwe releases zijn ook mooie voorbeelden van onvermijdelijke succescampagnes op radio, tv en internet.

Zo was Guus vorige week onder meer te zien in College Tour, kreeg hij vrijdag de NPO Radio 2 Prijs uitgereikt en werd gister in 3Doc de documentaire Guus gaat naar Londen uitgezonden. Daarvoor werd hij gevolgd in de aanloop naar zijn concert in de Royal Albert Hall. Voor Guus een verwezenlijking van een droom.

Nou doen alle Meeuwis-albums het uitstekend in de hitlijsten dus we kunnen het ook omdraaien. De media liften heel slim mee op Guus’ enorme populariteit. In die wisselwerking ontstaat deze weken een machtige dynamiek die door een overtuigende nummer 1 notering in de Album Top 100 wordt onderstreept.

Terugkijken: Guus Meeuwis in College Tour
Terugkijken: 3Doc Guus gaat naar Londen
Hit of Shit: Guus Meeuwis – Dankjewel (video)

Video: Guus wint de NPO Radio 2 Prijs

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>