The Passion: Xander volgt dramales voor rol Judas

#TP16 • Amerikaanse versie gaat dit jaar in première op Palmzondag

Het populaire muziekspektakel The Passion vindt dit jaar plaats in Amersfoort. Aan de hand van hedendaagse Nederpop wordt het lijdensverhaal van Jezus verteld. In een flinke promocampagne zijn de hoofdrollen inmiddels onthuld.

Jezus wordt gespeeld door Martijn Fischer, vooral bekend van zijn hoofdrol in de musical en film over het leven van André Hazes. Zijn moeder Maria wordt vertolkt door Ellen ten Damme en Petrus door Mark van Eeuwen. De verteller van het lijdensverhaal van Jezus is deze keer cabaretière Lenette van Dongen.

Dinsdag werd onthuld dat Xander de Buisonjé de rol van Judas op zich neemt. De zanger bereidt zich er goed op voor. Zo neemt hij momenteel dramalessen om in elk geval redelijk beslagen ten ijs te komen. Met eventuele kritiek kan Xander wel omgaan, blijkt uit de interviews dat hij gaf bij de bekendmaking.

Rolverdeling

• Jezus – Martijn Fischer
• Maria – Ellen ten Damme
• Petrus – Mark van Eeuwen
• Judas Iskariot – Xander de Buisonjé
• Pontius Pilatus – wordt nog onthuld
• Verteller – Lenette van Dongen
• Verslaggever – Sofie van den Enk

De zesde editie van The Passion vindt plaats op Witte Donderdag 24 maart. Het hoofdpodium bevindt zich op het Eemplein in Amersfoort. Het evenement wordt wederom live op tv en via internet uitgezonden door de EO en KRO-NCRV.

Meer info thepassion.nlYouTubeTwitterFacebookInstagram

Amerikaanse versie

The Passion is dit jaar voor het eerst ook in Amerika te zien. Op tv-zender Fox, op Palmzondag 20 maart vanuit New Orleans met in de hoofdrollen onder meer Tyler Perry, Jencarlos Canela, Trisha Yearwood, Chris Daughtry, Prince Royce en Seal.

Wit Licht vette internethit na The Passion 2015
Daverende reacties op Jamai in The Passion 2014
Anita Meyer brengt Laat Me Nu Toch Niet Alleen uit
Jim Bakkum scoort met BLØF-cover uit The Passion
Meer The Passion

Video: Martijn Fischer speelt Jezus

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>