Amerikaanse topproducer nieuw album Kensington

Wordt 2016 het jaar van Kensingtons internationale doorbraak?

Een hele fijne tafel in RTL Late Night donderdagavond. Armin van Buuren, producer Benno de Goeij en rockband Kensington waren te gast! Natuurlijk speelden zij de single Heading Up High, die daarna omhoog schoot in de charts.

Nu staat de track weer op de tweede plaats in iTunes. Armin, Benno, Eloi, Casper, Niles en Jan legden bij Humberto uit hoe deze hitsong tot stand is gekomen. Inclusief fragmenten van de eerste demoversies. Heel tof om te horen.

Aan het eind van het gesprek nog een cool nieuwtje. Kensington gaat eerst twee weken naar Italië om verder te werken aan hun vierde album. De band zal het daarna gaan opnemen met de Amerikaanse producer Michael Beinhorn.

Hoge verwachtingen

Beinhorn heeft een vette discografie op zijn naam staan. Hij won een Grammy Award en werkte met onder meer Red Hot Chili Peppers, Hole, Ozzy Osbourne, The Blizzards, Korn, Marilyn Manson, Soundgarden, Soul Asylum, Mew, Social Distortion, The Golden Palominos, Foam, Black Label Society en Aerosmith.

Oké dan! In dat rijtje komt Kensington terecht. Onze hoge verwachtingen van de nieuwe plaat hoeven we niet te temperen. Het vorige Kensington-album Rivals staat nu al tachtig weken onafgebroken hoog in de hitlijsten en inmiddels op de 62ste plaats in de Nederlandse Album Top 1000 Aller Tijden.

Slechts een handjevol Nederlandse acts scoort zo sterk. En nog minder kunnen zeggen dat ze met een Grammy-winnende topproducer gaan werken. Of het komende album van Kensington in Nederland zal aanslaan? Vast en zeker.

Maar met de Armin Only-tour en het nieuws over de producer doemt een andere vraag op. Wordt 2016 het jaar van Kensingtons internationale doorbraak?

Hit of Shit: Armin van Buuren ft Kensington – Heading Up High
Terugkijken: Kensington in de Ziggo Dome 2015

Video: Armin & Kensington in RTL Late Night

Video: Armin van Buuren & Kensington – Heading Up High (live)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Amerikaanse topproducer nieuw album Kensington

 1. a

  Eerst vond ik ze wel grappig maar ineens ben ik afgeknapt.het is too much en eerst was het een rockband.nu is het een houseband en ik houd niet van house.

    /   Reply  / 
  1. b

   Helemaal geen houseband! Ze zijn nu bezig met zijn 4de ROCK album met een Amerikaanse top producer. Daar gaat de nieuws over hier!
   By the way, INFO voor schrijver Marcus Lucas: Ze zijn voor 2 maanden weg in Rome en niet 2 weken (duidelijk in het interview met Humberto). Als elke band binnen twee weken een splits nieuwe album zal kunnen produceren dan had Kensington bijvoorbeeld nu al een stuck of 10 albums.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>