Terugkijken: uitzwaaiconcert Douwe Bob in DWDD

#Eurovision #TeamDouwe • Vooruitblik, bookmakers, polls en details

Douwe Bob is vanavond te gast in De Wereld Draait Door om met Matthijs van Nieuwkerk vooruit te blikken op zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Volgende week beginnen de repetities. De halve finale is op dinsdag 10 mei!

Uiteraard zal Douwe vanavond zijn Songfestivalliedje Slow Down zingen, en wellicht ook zijn nieuwe single Jacob’s Song. Het wordt interessant om te zien of Matthijs details zal weten los te peuteren over de podium-act die Douwe samen met de bekende topregisseur Hans Pannecoucke heeft bedacht.

Update: Uitzwaaiconcert terugkijken op dwdd.nl/douwebob

Lijstjes en polls

Bij de bookmakers staat Nederland al weken op een solide 15e plaats voor de eindoverwinning. Als gegokt wordt op welke landen zich uit de eerste halve finale kwalificeren dan staan we gemiddeld achtste. De beste tien gaan door. Qua YouTube-views staat de videoclip van Slow Down nu rond de 18e plaats.

Een prima uitgangspositie voor Douwe Bob. Hij is een underdog die het in zich heeft om een top 10-notering te halen, maar dan moet hij wel eerst de finale bereiken. Hij strijdt in één van de meest competitieve halve finales ooit.

Nederland doet het iets minder goed in de polls op Songfestivalsites en -blogs. Die fans kiezen doorgaans vaker voor ‘typische’ bombastische Eurovisiekitsch. Met name de Russische inzending wordt daardoor nu zeer hoog ingeschat.

De grote favorieten om dit jaar het Songfestival te winnen zijn Rusland en Frankrijk, op enige afstand gevolgd door Australië. Het zijn nog slechts polls en gokkers vooraf, en kan de komende twee weken veranderen. Wie maakt de verwachtingen waar? Wie flopt er? Wie verrast, en wordt alsnog favoriet?

Zie ook:
Repetitieschema Douwe Bob
Douwe Bob op 15 bij bookmakers
Alles over het Songfestival op NLpop

Haalt Douwe Bob de finale van het Songfestival?

  • Ja (86%)
  • Nee (14%)
Loading ... Loading ...

Video: Recap van alle liedjes in eerste halve finale

Album Eurovision Song Contest 2016: SpotifyDeezerBol.comiTunes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>