Telegraaf verzint Songfestival-deelname O’G3NE

#Eurovision • Avrotros heeft hen niet benaderd, kiest later artiest

De nieuwste speculaties over de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 gaan over meidengroep O’G3NE. Erg serieus is het niet want roddeltante Evert Santegoeds schrijft het in De Telegraaf zonder heldere bron.

Wat zijn de feiten?

We weten dat de zusjes Lisa, Amy en Shelley graag een keer mee zouden willen doen aan het festival. In 2007, jaren voordat zij The Voice of Holland wonnen, deed het trio al eens mee aan het Junior Eurovisie Songfestival. Zij waren toen natuurlijk nog heel jong, en eindigden als elfde van de 17 deelnemers.

We weten ook dat de fans van O’G3NE het zien zitten. In de discussies komt echter één argument steeds weer terug: het liedje moet goed genoeg zijn. Niet iedereen is ervan overtuigd dat O’G3NE met een goede song kan komen.

Tenslotte weten we dat het team van Avrotros – verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending – elk jaar verschillende artiesten polst en niet direct een keuze maakt. O’G3NE laat weten nog niet door de omroep benaderd te zijn.

Hoe ging het tot nu toe?

Avrotros zoekt sinds Anouk (2012) naar grote, succesvolle acts met voldoende ervaring om in grote zalen te spelen. Ilse, Waylon en Trijntje lagen voor de hand. Zij hadden allemaal al meerdere hits en hit-albums op hun naam staan. Zij staan ook hoog genoteerd in de Nederlandse Album Top 1000 Aller Tijden.

Douwe Bob is van een nieuwe generatie. Hij is jonger, had iets minder ervaring, maar hij kwam in mei 2015 met zijn tweede album binnen op de eerste plaats in de Album Top 100. Hij is door Avrotros gekozen op basis van het liedje.

Ilse en Waylon als The Common Linnets zijn sowieso de enigen die gekozen zijn zonder dat zij het liedje al klaar hadden. Anouk, Trijntje en Douwe hebben allemaal hun liedje eerst aan Avrotros laten horen en werden daarna gekozen.

Dus de kans dat O’G3NE nu al als zekerheid voor volgend jaar gezien wordt is klein. De selectiecommissie zou op zijn minst eerst het liedje willen horen.

Overtuigende discografie

Daarbij lijken ze bij Avrotros een voorkeur te hebben voor acts die succesvol albums en singles hebben uitgebracht, grote zalen vullen, en bij voorkeur eigen muziek schrijven. Denk bijvoorbeeld aan Caro Emerald, Racoon, Kensington, Nick & Simon, Dotan, Jan Smit, Miss Montreal, enzovoort.

In de afgelopen jaren had alleen Trijntje haar liedje niet zelf geschreven, en juist zij flopte op het Songfestival. Niet elke artiest heeft een even goede visie.

Het talent en charisma van O’G3NE zijn het probleem niet. De meiden zijn vocaal sterk, ze zien er prachtig uit, en ze kunnen voor een groot publiek presteren. Het probleem lijkt mij het gebrek aan een overtuigende discografie.

Laten ze nou eerst een goed O’G3NE-studioalbum maken, met daarop minstens één hitsingle, en dan als het even kan een zaal als de HMH uitverkopen. Als ze dat doen lijkt het mij voor Avrotros veel lastiger om O’G3NE niet te vragen.

Dotan: te vroeg om het over Songfestival te hebben
Hit of Shit: O’G3NE – Take The Money And Run (video)

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Telegraaf verzint Songfestival-deelname O’G3NE

 1. yoshi

  Goed onderbouwd Marcus.

  Ik zelf hoop op Kensington

    /   Reply  / 
  1. Mitchell

   Naar mijn mening is Allan Clark de ideale kandidaat

     /   Reply  / 
 2. BéTé

  De muziek van Kensington zal (mijns inziens) niet aanslaan op het ESF … tenzij ze samenwerken met Armin van Buuren.

    /   Reply  / 
 3. Bastian

  Van mij mag O’g3ne :D Je hoeft m.i. geen albums en hits te hebben om te kunnen winnen. Deze dames hebben de looks, goede stemmen (niet fantastisch maar dat hoeft ook echt niet), kunnen performen (zie tvoh), weten altijd de camera’s te vinden, zijn enorm op elkaar ingespeeld (duh), kans is klein dat een ander land met een soort gelijke inzending komt (nummer ff buiten beschouwing gelaten) en zo kan ik nog even doorgaan LOL ;-) De dames willen winnen, daar houd ik van. Net als Douwe Bob gaan ze voor de winst en niets minder. Het enige wat ze nu nog missen is een ijzersterk lied. Laat AvroTros een oproep doen, ook aan buitenlandse componisten (G:son lees je mee? ;-) just kiddin’ geen Zweedse pre-fab)

    /   Reply  / 
 4. Rosa

  Og3ne mag van mij hoor ! Of tp4y, ook erg leuk met mooie dames, vooral hun nieuwe song , million bucks

    /   Reply  / 
 5. fansington

  voor mij mag kensington wel gaan het is een goeie nederlandse band ze hebben goeie nummers en als ze gaan hebben ze weer nieuwe nummers erbij met hun nieuwe album…
  Dus wat mij betreft zou kensington wel een goede keus zijn

  beter dan Jan Smit of Guus Meeuwis

    /   Reply  / 
 6. Mitchell

  Naar mijn mening is Allan Clark de ideale kandidaat

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Pardon??

   Ik denk dat we met zijn vader nog meer kans zouden maken op enig succes !! :D

     /   Reply  / 
 7. AlwaysRM

  Bron was niet nodig 😂

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>