Jennie Lena wil met kleine ballad naar Songfestival

#Eurovision • ‘Dan zou de cirkel rond zijn’ … ‘Ze mogen me bellen’

Het Douwe Bob-effect! De lijst met artiesten die welwillend tegenover een deelname aan het Eurovisie Songfestival 2017 staan wordt almaar langer.

Na speculaties over onder meer Caro Emerald, O’G3NE, Sharon Doorson en Eva Simons zegt ook Jennie Lena dat zij het wil. Jennie heeft het muziekspektakel al eens meegemaakt. Vorig jaar was zij backing vocalist bij Trijntje Oosterhuis. Dit jaar was zij de voorzitter van de Nederlandse vakjury voor het festival.

‘Dan zou de cirkel rond zijn’, vertelde Jennie vanochtend op 100% NL. ‘Ik ben er al geweest als achtergrondzangeres met Trijntje, als vakjuryvoorzitster, dan zou het wel erg leuk zijn als ik nu zelf zou mogen gaan. Ik weet al hoe dat hele circus werkt. Ik zou het zeker volgend jaar al willen doen. Ze mogen me bellen.’

Over het liedje heeft ze ook al een idee. Jennie wil het intiem houden: ‘Ik dacht eerst aan een powerballad, maar ik denk dat ik het heel klein zou houden. Een kleine, ingetogen ballad dus. Maar het moet vooral iets moois zijn.’

Afwijkend

Hoe kunnen we dit nu weer duiden? Het is een pluspunt dat Jennie meteen over het liedje begint. Daar draait het immers om. Maar dit jaar heeft Oekraïne al met een emo ballad gewonnen. Dat gebeurt volgend jaar niet perse opnieuw.

Er zijn altijd landen die iets sturen in de stijl van de winnaar van het jaar ervoor. Zo heeft bijvoorbeeld de directeur entertainment van de Deense omroep gezegd dat zij bij de selectie voor hun volgende nationale finale rekening houden met het succes van emotionele, intense liedjes op het Songfestival dit jaar.

Is het niet beter voor Nederland om weer een afwijkende, eigenzinnige keuze te maken? Onze drie recente successen Anouk, The Common Linnets en Douwe Bob, hadden allemaal hun liedje zelf geschreven, en zij hadden, met regie en presentatie, een helder idee van wat zij op het podium wilden laten zien.

Trijntje is vocaal uitstekend en zij had een oorwurm van een liedje, maar het liep uiteindelijk mis met de manier waarop dat op het podium uitpakte. Daar is veel over gezegd en geschreven. Het lag natuurlijk niet alleen aan haar jurk.

Na de zomer

Maar goed, zoals Dotan vorig week al zei in een interview, is het te vroeg om het over het Songfestival van volgend jaar te hebben. De Avrotros heeft laten weten na de zomer te kijken naar mogelijke kandidaten voor volgend jaar.

‘Daar hebben we het helemaal niet over gehad’, zei Daniel Dekker van Avrotros bij Omroep Brabant over het verzonnen bericht in De Telegraaf betreffende O’G3NE. ‘We zijn ook nog met niemand in gesprek. We gaan eerst evalueren. Dan gaan we na de zomer eens kijken wie er serieus belangstelling heeft.’

Met ‘serieus belangstelling’ bedoelt hij vast: wie er een goed liedje, of op zijn minst een goed plan heeft. Tot nu toe hakken ze vrijwel elk jaar de knoop door na het horen van het liedje. Alleen Ilse DeLange en Waylon zijn gekozen op basis van hun plan, voordat Calm After The Storm überhaupt geschreven was.

Hit of Shit: Jennie Lena – Wasted Love (video)

facebook share facebook share

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Jennie Lena wil met kleine ballad naar Songfestival

 1. BéTé

  Tja… zelfde verhaal als O’G3ne. Als je alleen in staat bent om covers de hitparade in te zingen heb je op het ESF (nog) niks te zoeken.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ze had als jurylid op het ESF er al niks te zoeken, maar als deelnemer helemaal niet.

   Ik ben er normaliter van overtuigd, dat het om het liedje gaat, maar in Jennie’s geval maakt het niet uit.

   Zij haalt de finale sowieso niet.

     /   Reply  / 
  2. Yoshi

   Whitney Houston, Ronan Keating, Adele, Celine Dion, UB40…

   Slechts enkele namen die met een cover een mega hit scoorden, vaak nog groter als het orgineel.

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Wat een KUL schrijf je nu Yoshi !!

    Je noemt vijf artiesten die naast die enkele cover een enorme carrière hebben / hadden met eigen werk. En dat kun je van O’G3ne en Jennie Lena alles behalve zeggen.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

     Wat nou KUL?!

     Adele brak door met Make You Feel My Love, zo ook voor Ronan zijn solo carrière. Whitney scoorde haar grootste hit met Always Love You.

     Wie weet is Clown van Ogene nu hun cover hit en gaan ze daarna de goede kant op. Ben je Glennis met Afscheid misschien vergeten? Dat nummer en cover betekende haar doorbraak en respect als artiest in Nederland.

       /   Reply  / 
     1. @lbert

      Adele brak zeker niet door met Make You Feel My love, dat was haar vierde hit en tweede top 10 hit na Chasing Pavements !!

        /  
     2. Johan van de Velde

      Hoe het ook zij, er zijn in de popmuziek altijd al vele artiesten geweest -en nog steeds- die hun carrière vooral danken aan covers, dan wel door anderen geschreven werk.

      Niks mis mee.

        /  
 2. Linda

  Ik stel voor dat BeTa en johan bij elkaar gaan zitten en een knal nummer voor het songfestival schrijven dat wordt vast een eerste plaats. Ik kan niet wachten succes jongens

    /   Reply  / 
  1. yoshi

   Inderdaad altijd makkelijk praten. Belgie stuurt elk jaar iemand van the voice en telkens komen die in de finale.

     /   Reply  / 
   1. 020Nick

    Ahum… Belgie heeft sinds 2004 een keer meer in de finale gestaan dan Nederland dus om nou te zeggen dat zij “telkens in de finale staan”..

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

   Briljant idee, Linda. Ware het niet dat wij slechts ‘stuurlui’ zijn…
   ;)

     /   Reply  / 
 3. Sandy

  Niet als jennie lena het zingt, Linda.

    /   Reply  / 
 4. Henk

  Laat ze gewoon allemaal eens met een liedje komen. En laten we daaruit het beste liedje kiezen. Of het lied waarvan we de hoogste verwachting hebben. Dan hebben ze meteen een nieuwe single. Zouden al deze artiesten deze competitie aan durven te gaan met elkaar?

    /   Reply  / 
  1. 020Nick

   Probleem is alleen dat Nederlanders zeer slecht zijn in het kiezen van “het beste liedje” want wees eens eerlijk, als “Calm after the storm”of “Birds”in een Nationaal songfestival hadden gestaan waren ze nooit nooit nooit uitgekozen! Daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Helemaal met je eens!!

      /   Reply  / 
    1. Henk

     Daar heb je weer gelijk in.
     Het zal altijd een groot discussiepunt blijven dat Songfestival.

       /   Reply  / 
 5. Vinn

  Mischien moet de artiest juist NIET zelf het nummer schrijven net als Beyonce etc. Hoevaak hoorde je niet bij esf dat iemand uit zweden het lied voor het land had geschreven..

  Og3ne zou naar mijn mening nog steeds perfect zijn

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Mee eens, Vinn (hoewel Byoncee, dacht ik, wel vaak (mee-)schrijft).

   Ja, Ogene met een goed nummer is een daadwerkelijke kanshebber.

   Ik denk ook wel dat zij het uiteindelijk zullen worden.

     /   Reply  / 
 6. Guido Klerk

  Persoonlijk Danny Vera vanwege zijn mooie stem maar dat zouden te veel countryliedjes in jaargangen op een rij worden. Daar moet een andere zanger(es) tussen. Dus ik kies DOTAN. Die heeft al zulke fantastische hits. Dat vind ik toch wel een voorwaarde: een hit hebben en bekend zijn in Nederland.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>