Begeleiding SBS-show Next Boy/Girl Band bekend

#TNBGB • Zangkwaliteiten bij eerste audities ondergeschikt aan uiterlijk

In het najaar verschijnt met The Next Boy/Girl Band een nieuwe talentenjacht op SBS 6. Een zoektocht naar de volgende boy- en girlband van Nederland. Stukje bij beetje worden details bekendgemaakt over de opzet van de show.

The Next Boy/Girl Band wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam en Tim Douwsma en geproduceerd door Talpa, van Voice-producent John de Mol.

Wat is het format?

Twee platenmaatschappijen (Universal Music en 8Ball Music) nemen het tegen elkaar op. Eentje creëert een nieuwe boyband, de andere een nieuwe girlband.
De begeleidingsteams en boy/girl-verdeling zijn inmiddels onthuld:

Girlband (Universal): John Ewbank, Sharon Doorson, Pip Pellens
Boyband (8Ball): Tony van de Berkt, Nick Schilder, Babette Labeij

Bij de eerste audities maakt het niet uit of een kandidaat kan zingen. Het gaat dan alleen om de “looks & moves”, zo meldt SBS. Deelnemers doen een korte playback-act. Wat hebben ze aan? Hoe zijn hun dansmoves? Vallen ze op?

Alleen als hun “looks & moves” goed zijn mogen kandidaten laten horen of ze ook kunnen zingen. Dus eigenlijk het tegenovergestelde van de blind auditions in The Voice of Holland, waar uiterlijk in eerste instantie totaal irrelevant is.

Als het hele plaatje klopt, zowel “looks & moves” als zangstem, komen deelnemers in één van de twee teams terecht. In het vervolg van de show moeten zij hun plek verdedigen. In de finale zijn er drie boys en drie girls over.

Wordt dit wat?

Een succesvolle boy- of girlband staat of valt natuurlijk bij goede producers en begeleiding. Met B-Brave en TP4Y (bij concurrent Sony Music), O’G3NE (bij 8Ball) en tot dit jaar MainStreet (bij Universal) ligt de lat in Nederland vrij hoog. Dat zit professioneel en strak in elkaar volgens de trends van nu.

Daarbij past O’G3NE trouwens niet echt in een rigide sjabloon van een girlband, maar het is wel goed om de meiden te noemen. Zij hebben het allemaal. Goede looks, charisma, prachtige vocalen. Ook voor hen is het hard werken.

The Next Boy/Girl Band verdient zeker een kans. Maar het moet wel origineel zijn. Iets toevoegen. Ze moeten niet met flauwe covergroepjes op de proppen komen. Want er zijn al veel pogingen gedaan. Die zou ik vast ook in het NLpop-archief kunnen terugvinden… als ik hun namen niet zou zijn vergeten.

Maar goed, topamusement kan The Next Boy/Girl Band in elk geval worden met Talpa als producent. Ze beloven voor de audities alvast een ‘spectaculair decor’. De nieuwe talentenshow zal dus in het najaar op SBS 6 te zien zijn.

The Next Boy/Girl Band kijken?

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Begeleiding SBS-show Next Boy/Girl Band bekend

 1. BéTé

  Dit programma kunnen we bij voorbaat toevoegen aan de grote lijst van Top of de Flops van SBS6. Niet eens in de laatste plaats door de combinatie van twee écht slechte presentatoren.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Nee hoor.

   De bands die hieruit voortkomen zijn bijvoorbaat al succesvol.

   Immers, de belangrijkste criteria zijn ‘looks’ en moves’. Kunnen zingen is, terecht voor een zanggroep, secundair.

   Bovendien is 8Ball van de partij en alles wat zij uitbrengen is een hit!

   ;)

     /   Reply  / 
   1. Henk

    Haha…. juist ja. Ik sluit me helemaal bij jouw reactie aan.

      /   Reply  / 
 2. Dé band?

  Of deze bands sowieso succesvol worden, is nog de vraag.
  Is met de winnaars van de andere talentenjachten ook niet altijd het geval geweest. Vanaf aanstaande vrijdag kunnen wij zien welke kant het opgaat.

    /   Reply  / 
 3. muzieklover

  Wie is sowieso Tim Douwsma?
  Had al besloten niet te gaan kijken maar zulke onbekende namen maken die keus definitief.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>