Vanavond eerste liveshow: halve finale Idols 2017

#Idols poll • Twee liveshows moeten neergang kijkcijfers keren

Update: Idols 2017 finale poll: Wordt ‘t Bram, Julia of Mitch?

Vorige week werd Mitch Lodewick veiliggesteld voor de halve finale van Idols. De overige vier talenten moesten de hele week sms’jes en clipviews werven.

Dat deden Bram Boender, Julia van Helvoirt, Jahlynn Kalkman en Renee Schnater met de videoclips die vorige week zijn gelanceerd. Als we uitsluitend kijken naar de aantallen YouTube-views dan is dit vandaag de stand: Jahlynn (+102.000), Mitch, (+100.000), Renee (+99.000), Julia (+90.000), Bram (+77.000).

Dit zou betekenen dat Bram vanavond sneuvelt. Maar dat is niet zeker. Het zou kunnen dat de sms-stemmen anders zijn verdeeld.

Favoriet(en) voor halve finale Idols 2017?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Zelfgekozen liedjes

Degene met de minste sms’jes en views valt af en mag vanavond niet optreden. Deze eerste liveshow is tevens meteen de halve finale. De vier overgebleven kandidaten zingen vanavond ieder twee zelfgekozen liedjes.

De kijkers bepalen vervolgens wie als laatste naar huis moet, en welke drie talenten door mogen naar de finale van Idols 2017, op woensdag 19 april.

Kijkcijfers ingestort

De resterende shows moeten het Idols-kijkcijferdrama keren. De kijkcijfers zijn de afgelopen weken geleidelijk ingestort tot een dieptepunt van 313.000 kijkers vorige week. Ruim een halvering ten opzichte van vorig seizoen.

Er wordt nu over gespeculeerd of Idols nog zevende seizoen krijgt. Presentator Ruben Nicolai zei afgelopen week bij Lex Gaarthuis op Radio 10: ‘Misschien dat ze zeggen: we laten er iets langer tussen zitten voordat we een nieuw seizoen gaan maken. Maar misschien halen ze het er wel helemaal af.’

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vanavond eerste liveshow: halve finale Idols 2017

 1. BéTé

  Dat de kijkcijfers zo laag liggen ligt natuurlijk helemaal niet aan de deelnemers en of ze wel c.q. niet talent hebben.

  Het ligt vooral aan het bedroevende niveau van de presentatoren (ik snap überhaupt niet wat RTL in Ruben Nicolai als presentator ziet!!) Voor Lieke geldt het zelfde.

  Maar de jury laat werkelijk alles !! Zulke slechte televisie maken zij ervan. Dan nog liever Gordon of Jerny Kaagman.

    /   Reply  / 
 2. Love Music

  De halve finale gisteren bekeken door maar liefst 294.000 kijkers…
  Echt een kansloze missie voor de deelnemers.
  Idols is geweest. Klaar. Over.

    /   Reply  / 
 3. Yoshi

  De scoops die Hind laat horen via Instagram in LA klinken best aardig.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>