Songfestival 2017 bookmakers: OG3NE stijgt naar 9

#Eurovision #teamog3ne • Op het juiste moment pieken is een kunst

Update: Songfestival 2017 bookmakers: Nederland nu op 12

Na hun sterke tweede repetitieronde voor het Eurovisie Songfestival 2017 zijn Lisa, Amy en Shelley van OG3NE verder gestegen bij de bookmakers.

Nederland is bij de wedkantoren met een negende plek in de top 10 beland! Op het juist moment pieken. Dat scenario lijkt zich voor OG3NE te voltrekken.

Bookmakers: Wie wint de finale?

01 Italië
02 Portugal
03 Zweden
04 Bulgarije
05 Armenië
06 Roemenië
07 Azerbeidzjan
08 Finland
09 Nederland
10 Australië
11 België
12 Denemarken
13 Estland
14 Verenigd Koninkrijk
15 Frankrijk
16 Griekenland
17 Moldavië
18 Hongarije
19 Ierland
20 Israël
21 Duitsland
22 Polen
23 Macedonië
24 Oostenrijk
25 Oekraïne
26 Wit-Rusland
27 Kroatië
28 Georgië
29 Noorwegen
30 Zwitserland
31 Spanje
32 Servië
33 Cyprus
34 IJsland
35 Letland
36 Montenegro
37 Albanië
38 Tsjechië
39 Malta
40 Slovenië
41 Litouwen
42 San Marino

Om een mooi eindresultaat te halen moeten de meiden natuurlijk wel eerst door de halve finale komen. OG3NE moet donderdag bij de beste tien eindigen om zaterdag in de Grand Final de eer van ons land te kunnen verdedigen.

België in gevarenzone

De inzending van onze zuiderburen zakt sinds de repetities helaas steeds verder weg. De 17-jarige Blanche komt op het podium wat angstig en onzeker over. De visuals, de vocalen, de jurk; alles staat bij België nu ter discussie.

Het blijft een sterk lied dat in de finale thuishoort, maar wij kunnen helaas niet helpen. België staat in de eerste halve finale. Wij stemmen daarin niet mee.

Sterke tweede halve finale

Als we alleen kijken naar de tweede halve finale dan staat Nederland daarin nu zevende als gegokt wordt op de welk land de halve finale wint, en vijfde als gegokt wordt op welke landen zich zullen kwalificeren voor de finale.

Bookmakers: Wie kwalificeren zich uit tweede halve finale?

01 Bulgarije
02 Roemenië
03 Denemarken
04 Estland
05 Nederland
06 Hongarije
07 Israël
08 Oostenrijk
09 Noorwegen
10 Wit-Rusland
11 Servië
12 Zwitserland
13 Kroatië
14 Macedonië
15 Ierland
16 Malta
17 Litouwen
18 San Marino

De beste tien gaan door naar de finale. Deze lijstjes zijn uiteraard slechts momentopnames. Gemiddelden bij de bookmakers, die fluctueren. En de verwachtingen van gokkers komen nooit voor honderd procent uit.

Finaleplek OG3NE vrijwel zeker?

De uitslag van onze halve finale is behoorlijk lastig te voorspellen. Er zijn flink wat media die een finaleplek voor OG3NE nu als ‘vrijwel zeker’ duiden, maar er zijn bij anderen toch ook nog twijfels omdat de competitie hevig is.

Met zoveel Balkanlanden in de halve finale kan het heel anders lopen. Servië en Macedonië hebben goede songs, en zelfs de kitsch uit Kroatië lijkt niet volledig kansloos. Wellicht dat vakjury’s Ierland alsnog de finale in duwen.

Als die liedjes beter scoren dan de pers en de bookmakers nu inschatten, dan zou Nederland ineens rond die bepalende tiende plek kunnen eindigen. Met een uitstekend optreden zal OG3NE van de jury’s vast wel voldoende punten krijgen, maar hoe zal het gaan met de televotes? Het blijft spannend!

Wat er ook gebeurt, het wordt een bloedbad. Er zullen enkele inzendingen sneuvelen die in een minder sterk veld de finale wel zouden halen.

Foto: EBU/Thomas Hanses

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>