Terugkijken: Eerste halve finale Songfestival 2017

#Eurovision • Nederland donderdag in tweede halve finale

Vanavond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Nederland staat met OG3NE donderdag in de tweede halve finale, maar het wordt straks vanaf 21.00 uur om diverse redenen een boeiende show.

Update
Zweden, Australië, België, Azerbeidzjan, Portugal, Griekenland, Polen, Moldavië, Cyprus en Armenië hebben zich geplaatst voor de finale.

Livestreams

NPO 1 Avrotrosmet NL commentaar
YouTube Eurovisionzonder commentaar

Optreedvolgorde

01. Zweden – Robin Bengtsson – I Can’t Go On
02. Georgië – Tamara Gachechiladze – Keep the Faith
03. Australië – Isaiah – Don’t Come Easy
04. Albanië – Lindita – World
05. België – Blanche – City Lights
06. Montenegro – Slavko Kalezić – Space
07. Finland – Norma John – Blackbird
08. Azerbeidzjan – Dihaj – Skeletons
09. Portugal – Salvador Sobral – Amar Pelos Dois
10. Griekenland – Demy – This Is Love
11. Polen – Kasia Moś – Flashlight
12. Moldavië – Sunstroke Project – Hey, Mamma!
13. IJsland – Svala – Paper
14. Tsjechië – Martina Bárta – My Turn
15. Cyprus – Hovig – Gravity
16. Armenië – Artsvik – Fly with Me
17. Slovenië – Omar Naber – On My Way
18. Letland – Triana Park – Line

Portugal, Zweden en Armenië zijn favoriet om deze halve finale te winnen. We horen aan het eind van de show welke landen zich gekwalificeerd hebben. Na de finale zaterdag volgt de exacte uitslag van de halve finales.

België, Italië en… Pannecoucke

We zien vanavond ook de 17-jarige Blanche (foto) voor België. Er is de laatste dagen gesleuteld aan haar optreden. Blanche staat minder ongemakkelijk op het podium, ze heeft een andere jurk, en haar zang is verbeterd. Hopelijk houdt zij haar zenuwen in bedwang, en haalt ze de finale!

Ook krijgen we een fragment van de gedoodverfde winnaar uit Italië te zien. De Big 5-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Verenigd Koninkrijk) staan direct in de finale omdat zij het meest betalen aan de organisatie van het festival, maar hun acts zijn wel alvast te zien in een van de halve finales.

Vanavond zijn dat Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Donderdag in ‘onze’ halve finale Frankrijk, Duitsland en gastland Oekraïne. De jury’s en de tv-kijkers uit die landen stemmen ook mee in de desbetreffende halve finale.

De staging van Spanje, ook vanavond in beeld, is gedaan door regisseur Hans Pannecoucke. De afgelopen drie jaar nam hij de Nederlandse inzending onder handen, met als hoogtepunt The Common Linnets in 2014. De verwachtingen van Spanje zijn nu niet zo hoog, maar Hans heeft het wel weer tof gedaan.

Video: Eerste halve finale (terugkijken)

Foto: EBU/Andres Putting

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>