Uitslag Eurovisie Songfestival 2017: Portugal wint, Nederland weer 11e

#Eurovision #teamog3ne • Vooral de vakjury’s beloonden OG3NE

Het Eurovisie Songfestival 2017 is zaterdagavond gewonnen door Portugal. Salvador Sobral kreeg met zijn liedje Amar Pelos Dois zowel van jury’s als televoters de meeste punten. Portugal wint het festival voor het eerst.

Nederland werd met OG3NE elfde. Dezelfde plek als Douwe Bob vorig jaar. Een mooi resultaat, ook gezien de vroege plek in de show die zij toebedeeld kregen. In vijf jaar tijd is Nederland een keer tweede, een keer negende en twee keer elfde geworden op het Songfestival. Wie had dat in 2012 gedacht!

Uitslag finale

01 Portugal – Salvador Sobral – Amar pelos dois (758 punten)
02 Bulgarije – Kristian Kostov – Beautiful Mess (615 punten)
03 Moldavië – SunStroke Project – Hey Mamma (374 punten)
04 België – Blanche – City Lights (363 punten)
05 Zweden – Robin Bengtsson – I Can’t Go On (344 punten)
06 Italië – Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma (334 punten)
07 Roemenië – Ilinca feat. Alex Florea – Yodel It! (282 punten)
08 Hongarije – Joci Pápai – Origo (200 punten)
09 Australië – Isaiah – Don’t Come Easy (173 punten)
10 Noorwegen – Jowst ft. Aleksander Walmann – Grab The Moment (158 punten)
11 Nederland – OG3NE – Lights And Shadows (150 punten)
12 Frankrijk – Alma – Requiem (135 punten)
13 Kroatië – Jacques Houdek – My Friend (128 punten)
14 Azerbeidzjan – Diana Hacıyeva – Skeletons (120 punten)
15 Verenigd Koninkrijk – Lucie Jones – Never Give Up On You (111 punten)
16 Oostenrijk – Nathan Trent – Running On Air (93 punten)
17 Wit-Rusland – NAVIband – Historyja majho žyccia (83 punten)
18 Armenië – Artsvik – Fly With Me (79 punten)
19 Griekenland – Demy – This Is Love (77 punten)
20 Denemarken – Anja Nissen – Where I Am (77 punten)
21 Cyprus – Hovig – Gravity (68 punten)
22 Polen – Kasia Moś – Flashlight (64 punten)
23 Israël – Imri Ziv – I Feel Alive (39 punten)
24 Oekraïne – O. Torvald – Time (36 punten)
25 Duitsland – Levina – Perfect Life (6 punten)
26 Spanje – Manel Navarro – Do It For Your Lover (5 punten)

Nederland ontving in de finale

In de finale ontving Nederland van televoters uit België 10 punten, uit Spanje 2 punten, en uit Kroatië, Denemarken en Duitsland elk 1 punt.

En in de finale ontving Nederland van jury’s uit Roemenië en Oostenrijk 12 punten, Bulgarije 10, Kroatië, Polen, Tsjechië en Hongarije 8, San Marino, Duitsland en Zwitserland 7, Wit-Rusland en Denemarken 5, Estland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk en Australië 4, Portugal, Zweden en Oekraïne 3, Litouwen 2, en uit Georgië, Spanje en Slovenië elk 1 punt.

Nederland gaf in de finale

In de finale gaven Nederlandse televoters 12 punten aan Portugal, 10 aan België, 8 aan Bulgarije, 7 aan Roemenië, 6 aan Hongarije, 5 aan Moldavië, 4 aan Zweden, 3 aan Kroatië, 2 aan Italië en 1 punt aan Polen.

Onze vakjury gaf in de finale 12 punten aan Portugal, 10 aan Bulgarije, 8 aan Denemarken, 7 aan Noorwegen, 6 aan Zweden, 5 aan Verenigd Koninkrijk, 4 aan Australië, 3 aan Oostenrijk, 2 aan België en 1 punt aan Roemenië.

Halve finales

OG3NE eindigde in de tweede halve finale donderdag op een solide vierde plaats. Zowel bij de jury’s (tweede) als bij de televoters (negende) in de top 10. OG3NE’s kwalificatie voor de finale is dus onomstreden.

Dat is anders bij Oostenrijk, Australië en Denemarken. Die eindigden in de halve finales bij televoters op de plaatsen 14, 15 en 16, maar zij haalden dankzij goede scores bij de jury’s alsnog de finale. Als er enkel televoting was geweest dan hadden niet zij, maar Estland, Zwitserland en Finland de finale gehaald.

Nederland ontving in de halve finale

In de halve finale ontving Nederland van televoters uit Denemarken 7 punten, Hongarije 6 punten, Duitsland en Ierland 5 punten, Israël, Zwitserland en Oostenrijk 3 punten, Macedonië, Kroatië en Estland 2 punten en Bulgarije 1 punt.

En van jury’s uit Roemenië, San Marino en Kroatië 12 punten, Denemarken en Hongarije 10 punten, Servië, Wit-Rusland, Bulgarije, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en Oostenrijk 8 punten, Macedonië, Malta, Oekraïne en Estland 6 punten, Litouwen en Frankrijk 5 punten, en Ierland 3 punten.

Nederland gaf in de halve finale

In de halve finale gaven Nederlandse televoters 12 punten aan Bulgarije, 10 aan Hongarije, 8 aan Roemenië, 7 aan Israël, 6 aan Oostenrijk, 5 aan Noorwegen, 4 aan Kroatië, 3 aan Wit-Rusland, 2 aan Ierland, en 1 aan Denemarken.

In deze halve finale gaf de Nederlandse vakjury 12 punten aan Bulgarije, 10 aan Denemarken, 8 aan Oostenrijk, 7 aan Noorwegen, 6 aan Servië, 5 aan Israël, 4 aan Zwitserland, 3 aan Malta, 2 aan Kroatië en 1 aan Roemenië.

Alle gesplitste punten vind je in detail hier op eurovision.tv

Video: Winnaar Portugal live in finale

Video: OG3NE live in finale

Foto: EBU/Andres Putting

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Uitslag Eurovisie Songfestival 2017: Portugal wint, Nederland weer 11e

 1. Sandy

  Ik vond Portugal maar slaapverwekkend. Maar kan aan mij liggen.

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Ja dat ligt ook echt aan jou. :-)

     /   Reply  / 
 2. Love Music

  Door vakantie helemaal niks van dat gedoe meegehad gelukkig. Niet het gevoel dat ik ook maar iets gemist heb, NL weer een behoorlijke zeperd geleverd begreep ik.
  Over tot orde van de dag. Van die zusjes zullen we denk ik niks meer vernemen.

    /   Reply  / 
 3. BéTé

  Gewoon een goed liedje !! Wat een ieder kan raken…

  En dan hoef je niet de beste zanger te zijn, hoef je niet driestemmig te kunnen zingen, hoef je geen keurig pak aan, hoef je niet perfect gekapt te zijn, hoef je niet tot in den treure te oefenen, hoef je niet alles tot OVER perfectie uit te voeren …. et cetera et cetera.

    /   Reply  / 
 4. Jan

  Zeer onterechte eindstand. De vakjury, oké, maar wie er verder allemaal stemmen hebben in elk geval geen verstand van muziek en kunnen geen kwaliteit herkennen. Ik kijk volgend jaar niet meer!

    /   Reply  / 
 5. Bastian

  Og3ne heeft een hele mooie plek behaald! Het nummer is gewoon niet sterk genoeg. Het is wel oke, maar iets dat oke is, daar stemt men niet voor. Vandaar ook de lage televotes. Og3ne heeft dit lied naar een hoger niveau getild en da’s knap. Normaal gesproken kwalificeer je je gewoon niet met zo’n lied, punt. Og3ne’s usp = hun samenzang. Ik zie ze graag nog eens op het ESF in de toekomst, maar dan met een veel sterker lied. Ik denk dat ze eerst wat los moeten komen van hun vader en moeten gaan samenwerken met andere producers. Deze dames hebben alles in zich om de top te bereiken.

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Als andere producers zouden willen samenwerken met deze dames dan was dat al lang gebeurd. Na bv te Voice (een filmpje van hun kwam toen zelfs op een Blog in de USA!!), de beste zangers etc.

   Loyaliteit aan vader speelt zeker een rol. Maar ook na dit ESF zal blijken dat producers niet voor hen in de rij zullen staan.

     /   Reply  / 
   1. Bastian

    Ik weet niet waar ik het heb gelezen,maar het schijnt dat er zeker wel interesse was vanuit Amerika! Als ik de bron kan vinden, post ik m hier alsnog. Je onderschat deze dames hoor. Je hoort zulke goede harmonieën bijna niet meer en daar is wel een markt voor. Zorg voor een goede platenlabel, goede producers etc en je hebt een wereldact, echter zolang ze in familiekringen blijven, gaat het lastig worden.

      /   Reply  / 
  2. Henk

   Klopt Bastion. Ze hebben dit niet zo sterk lied fantastisch uitgevoerd.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>