Anouk was vorig jaar docent aan Conservatorium

Het muzikantentijdschrift Music Maker heeft Anouk deze week op de cover staan en een groot interview binnenin, inclusief nieuwe persfoto’s. Die zien er prachtig uit en het interview is ook zeker de moeite waard om te lezen. In dat blad ook nog een scoop (voor mij althans): Anouk heeft vorig jaar les gegeven aan het Conservatorium. “Twee dagen in de week, dinsdags en woensdags. Een ochtendblok had ik een stel tweedejaars en verder alleen derde- en laatstejaars.”

Ze vervolgt: “Ik vond het erg leuk om te doen, alleen op een gegeven moment waren er tentamens. Ook van leerlingen van andere docenten, van wie ik wist dat ik ze het jaar daarna zou krijgen. Het niveau viel me zo tegen. De goede studenten waren op één hand te tellen. Ik wil niet hebben dat iemand die als een natte krant klinkt, kan zeggen dat hij of zij les heeft gehad van Anouk. Ik heb ervoor gezorgd dat ik les kon geven aan mensen van wie ik blij werd, van wie ik dacht dat ze beter konden worden of toffe songs schrijven.”

In het interview wijdt ze ook uit over ‘haar’ studenten. “Fabiana Dammers is bijvoorbeeld te gek. Ik heb haar geholpen met de voorbereidingen van De Grote Prijs. We hebben samen haar stukken uitgekozen. Verder heb ik haar vooral geholpen bij het arrangeren. De structuur van de nummers hadden soms een dipje en dan stelde ik voor om het een en ander om te gooien. Misschien dat er ergens nog een bridge kon komen die ze nog niet had. Ook leek ze soms een beetje onzeker, dus heb ik haar presentatie wat verbeterd. Dat heeft haar goed geholpen. Ik vind het zo leuk dat ze de Grote Prijs heeft gewonnen. Daarnaast heb ik met Astrid van Stereo gewerkt. Leuke griet ook. Ze zat midden in de opnames van de Stereo-plaat. En de meisjes van Treble moet ik niet vergeten. Superleuk om te doen.”

Anouk is verder teleurgesteld in de mentaliteit van veel leerlingen aan het Conservatorium. “Vroeger ging je niet naar het Conservatorium om beroemd te worden. Daar wilde je naartoe om een bloody goede muzikant te worden of om je diploma te halen zodat je les kon geven. Nu lopen ze er allemaal bij als een fucking rockster. Iedereen heeft het over deals, tekenen en gigs. Maar ga eerst gewoon goede muziek maken, dan komt de rest vanzelf.”

Anouk prijst dan ook internet, waar mensen via YouTube en MySpace zichzelf kunnen presenteren en met feedback zichzelf kunnen ontwikkelen.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Anouk was vorig jaar docent aan Conservatorium

 1. refluS

  Dat was bij de meeste fans al bekend dat ze daar vorig jaar docent was.

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   tja, dat kan gebeuren. ik was verrast het te lezen :)

     /   Reply  / 
 2. refluS

  En op alle sites is te lezen over de “fan” die per ongeluk het nieuwe album heeft weten te bemachtigen.
  En die fan dat ben ik :)

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   lucky you! ben erg benieuwd naar For Bitter or Worse

     /   Reply  / 
 3. refluS

  Yep het is verbluffend goed, en zooooooooooo anders!
  vooral “For bitter or Worse” beschouw ik nu al als het beste nummer ooit van Anouk.
  Het zal je dieper dan diep raken en als dit als single uitkomt zal het haar wereldhit gaan worden!!!

    /   Reply  / 
 4. D-Tinker

  refluS aaaaah, kan je ‘t naar me doormailen? :)

    /   Reply  / 
 5. vinn

  Ik ben geen fan maar wist het ook, weet alleen niet meer hoe volgens mijn rtl boulevard

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>