Caro Emerald weigerde Amerikaanse platendeal

Doorbreken in de Verenigde Staten alleen onder goede voorwaarden

Een doorbraak in de Amerika is best een ambitie die zij zou willen waarmaken maar Caro Emerald heeft toch een Amerikaanse platendeal afgewezen. In dat voorstel wilden ze namelijk alleen maar grof geld aan haar verdienen. Dat vertelde de zangeres woensdagavond in de talkshow van Eva Jinek.

Caro: ‘Je moet gewoon niet te snel je kindje weggeven. Het klinkt allemaal wel te gek als iemand jou wil tekenen, maar het komt er gewoon op neer dat iemand denkt: nou, daar ga ik gewoon grof geld aan verdienen. Dan moet je zakelijk zijn, en zeggen: ik wil er ook wat van, en wel iets meer dan jij voorstelt.’

Het aanbod om haar album op een groot Amerikaans label uit te brengen was te onaantrekkelijk voor Caro en haar team. ‘Wij hebben heel lang aan die albums gewerkt, er heel veel tijd in gestoken, dus dat is niet altijd makkelijk’, aldus Caro.

Er is toen gekozen voor een soft release. Haar album is in de States via internet verkrijgbaar en wordt een beetje gepromoot door een independent team.

Caro sprak verder over haar recente tour in Japan en Zuid-Korea. In Japan zette ze haar eerste stappen met kleinere gigs en in Korea gaf ze een groot concert.

Als alles goed gaat komt in het najaar Caro’s derde studioalbum uit. Op die plaat belooft zij met een meer elektronische sound te komen. De titel en albumtracks zijn nog niet bekend, maar de eerste single Quicksand is al uit.

Terugkijken: Caro Emerald bij Jinek (vanaf 33:00)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>