Rockband De Staat is in mei support act voor Muse

‘Een band die ik bewonderde en waar ik schaamteloos ideeën van stal’

Het gaat erg lekker met de Nijmeegse rockband De Staat. Volgende maand gaan de mannen als support act mee op tournee met de Engelse band Muse.

Dat onthulde De Staat vanochtend op Facebook. De groep stond in München al in het voorprogramma van Muse en daar worden nog eens dertien concerten in Portugal, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en Italië aan toegevoegd.

De geplande optredens van De Staat op het Bevrijdingsfestival Brabant (5 mei) en het Clamotte Rock Festival in het Belgische Herenhout (7 mei) vervallen.

Frontman Torre Florim legt uit waarom deze gig bij Muse zo’n cool moment voor hen is: ‘Toen ik 15 jaar oud was, en pas begon met het schrijven van liedjes, was Muse een van de bands die ik thuis op repeat had. Dit is een band die ik bewonderde en waar ik schaamteloos ideeën van stal voor mijn eerste bandje.’

Vorige maand won De Staat een 3FM Award voor het album O waarmee ze binnenkwamen op de vijfde plaats in de Album Top 100 en al drie maanden in de hitlijsten staan. De geweldige videoclip bij Witch Doctor ging wereldwijd viral.

Videoclip: De Staat – Make The Call, Leave It All

When I was 15 years old, and just starting writing songs, Muse was one of the bands that I had on repeat at home. This…

Posted by De Staat on Monday, April 11, 2016

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rockband De Staat is in mei support act voor Muse

  1. Evaa

    Dan doe je toch iets goed. Als een band van wereldformaat als Muse je als support vraagt. De Staat heeft inmiddels ‘n goede staat van dienst.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>