Junkie XL gaat weer toeslaan

In het buitenland geldt hij misschien als eendagsvlieg, in Nederland weten we wel beter. Junkie XL scoorde hier meerdere hits en als de voortekenen niet bedriegen, staat hij op het punt opnieuw een wereldhit te scoren. Na een bewerking van Elvis Presley is het nu de beurt aan Britney Spears. Junkie’s bewerking van Today geldt als trekker van het remix-album dat volgend jaar verschijnt, terwijl grootheden als R. Kelly daar ook een bijdrage aan leveren.Hoewel het lijkt alsof Junkie XL aan een comeback werkt, is hij feitelijk nooit weggeweest. ‘Achter de schermen’ werkte hij aan muziek voor verschillende games, trailers en films. Ook remixte hij Scissor Sisters, de band die vorig jaar de meeste cd’s verkocht in het Verenigd Koninkrijk.

Afgelopen week stond Tom Holkenborg (de echte naam van Junkie XL) in Tivoli de Helling en volgens 3VOOR12/Utrecht was dat een goede show. ‘In het eeuwige debat over hoe je dance dan wel live zou moeten brengen,
concluderen ze echter samen dat Holkenborgs veredelde DJ-set steengoed
werkt, knap gemaakt is en ’s mans enthousiasme de zaal moeiteloos
overwint. En daarmee brengt Junkie XL zichzelf vanavond weer
nadrukkelijk terug in beeld.’

Die uitspraak maakt me erg benieuwd naar de show van Junkie XL. Want zijn vorige liveshow (toen onder andere te zien op Pinkpop) was toch vooral wachten op die hit, voor de rest boeide het niet zo.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>