Pierre Kartner schrijft Songfestival-liedje

Eerdaags moet bekend worden wie Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Noorwegen in mei 2010. Ik zet mijn geld in op Danny de Munk. De Tros heeft vandaag bekendgemaakt dat Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, het liedje heeft geschreven. Nederland zal daardoor voor het eerst sinds tijden in de eigen taal optreden: Nederlands.

Pierre: “Het is de grootste opdracht die ik de afgelopen tijd heb gekregen. Ik vind het een eer om dit te mogen doen”, verklaarde Kartner. “En dat het een Nederlands nummer wordt, daarvan zeg ik: eindelijk weer zingen zoals we spreken.”

Kartner is bekend van zijn eigen hits Het Smurfenlied en Het Kleine Café aan de Haven. Voor andere artiesten schreef hij de klassiekers Huilen is voor jou te laat voor Corry & The Rekels, De clown voor Ben Cramer en Manuela voor Jacques Herb.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pierre Kartner schrijft Songfestival-liedje

 1. Henk

  Goed dat er gewoon in het Nederlands gezongen gaat worden. Wellicht vallen we dan iets meer op. We weten nu inmiddels wel dat (bijna) alle Engelse inzendingen van ons ook niks hebben gehaald. Ik ben benieuwd.

    /   Reply  / 
 2. Bazz

  Ik dacht dat het een grapje was maar nee…ik ga eerst het liedje maar afwachten en kan alleen maar hopen dat degene die het lied gaat zingen geweldig is :) dat kan een hoop goed maken denk ik. En inderdaad: in het nederlands!! ein-de-lijk! Wat die jonge ralf deed kunnen we wellicht ook bij het ‘grote’ festival?

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Onbekende artiest naar Songfestival voor Nederland | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>