Berichten over kansje Nederland op Songfestival duiken op

Ja hoor! Daar zijn ze weer, de berichten dat we als Nederland toch wel een kans maken op het Eurovisie Songfestival, nadat de Britse bookmakers ons zo ongeveer onderin de rankings plaatsten. Half Nederland roept het al maanden: met Ik Ben Verliefd (Shalalie) en Sieneke zijn we volkomen kansloos, maar toch wordt ons weer valse hoop gegeven door het Nederlands journaille in Oslo. Laat je er niet door misleiden, de afgelopen jaren gebeurde telkens hetzelfde.

De Toppers, Hind, Edsilia Rombley, Treble… telkens deden we het slecht in de polls en dan daags voor de halve finale doken er toch berichten op dat we het wel aardig deden. Dan was er een land dat ons toch wel leuk vond. Of maakte het nummer – na er in het gastland een week lang zo ongeveer dood mee te zijn gegooid – opeens toch wel indruk.

Datzelfde is nu met Sieneke aan de gang. Als we het kamp Holland mogen geloven, beginnen mensen in Oslo spontaan Shalalie te zingen als je zegt van Nederland te zijn. Daardoor ontstaat de indruk dat we dus een kansje maken op de finale.

Wat ik Vader Abraham moet nageven: Ik Ben Verliefd (Shalalie) is inderdaad kinderlijk eenvoudig mee te zingen – als je de Nederlandse taal machtig bent – en blijft ook hangen. Maar het gaat om de eerste indruk. Meer dan 90 procent van de kijkers (èn potentiële stemmers) ziet Sieneke donderdag voor het eerst. En we weten allemaal wat voor eerste indruk het liedje en Sieneke op ons maakte: beroerd, volkomen kansloos, hopeloos oubollig en misschien wel de slechtste inzending sinds jaren.

Helaas kunnen we niets anders doen dan ons neerleggen bij dit ondemocratische besluit van de Tros. En zouden we als één man achter Sieneke / Marianne Weber / Vader Abraham moeten gaan staan. Maar ik kan het niet, daarvoor is het echt te slecht. Sorry.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Berichten over kansje Nederland op Songfestival duiken op

 1. Martini

  Stiekem voor Prive schrijven omdat je anders niet rond kunt komen van de blogs is pas kansloos. Sorry.

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Hoezo? Wat is hier mis mee als hij dat zou doen???

     /   Reply  / 
  2. Shaun

   Grappige maar ook zeker geen onterechte opmerking. Herman Roggeveen schrijft leuk; tenminste in eerste instantie lijkt het daarop. Tot je vaker de stukjes leest en het gaat vervelen. Eigenlijk het tegenovergestelde van waar hij Shalalie van beticht.
   Herman valt te vaak in herhaling en zijn stukjes zijn nooit echt verrassend. Het vanaf het begin zeiken op dit liedje is zijn goed recht. Maar als je voor de 150ste keer een verhaaltje schrijft wat hetzelfde klinkt als de voorgaande stukjes, dan snap ik dat je zo af en toe wat moet bijschnabbelen. En dat dat voor een roddelblad moet.. Ach ja, zo blijkt maar weer dat iedereen zijn zwakke kanten heeft.

     /   Reply  / 
 2. Henk

  Ik geloof nog steeds dat Sieneke een kans maakt om in de finale te komen. Het liedje is inderdaad erg oudbollig en simpel, maar dat neemt echt niet weg dat het wel kans maakt. Hoeveel goede inzendingen zouden er de afgelopen jaren wel niet zijn verzonden volgens de kenners door Nederland? En Cornald Maas was toch ook vaak enthousiast over de song en wat werd het dan? Waarom het gewoon nu eens niet over een andere boeg gooien? Dus hou gewoon eens op met dat gezeik over de simpelheid en de kansloosheid van dit liedje. Ik heb met de carnaval gezien en ik zie het op alle feesten die ik meemaak hoe enthousiast veel mensen reageren op Sha-la-lie en dat is in jaren niet gebeurd met een Songfestivalliedje. En ik krijg dat deuntje vaak ook niet uit mijn bol.

    /   Reply  / 
  1. Den

   Jij krijgt het deuntje niet uit je bol…maar de mensen uit de andere landen krijgen het er niet in!

     /   Reply  / 
   1. Henk

    En nu zit ik te lachen om je leuke reactie. Ja ik moet toegeven toen ik het de eerste keer hoorde toen hoorde ik het ook meteen een aanal keren achter elkaar.

      /   Reply  / 
    1. Den

     dat bedoel ik ;-)

       /   Reply  / 
 3. Martijn

  Ik zou me trouwens ook niet doodstaren op de bookmakers. Daar ‘peilen’ wie het songfestival gaat winnen. Ik geloof ook niet dat Sieneke dat lukt, maar ik denk dat ze wel de finale haalt.

    /   Reply  / 
 4. chappel

  We weten allemaal wat voor inruk dit lied op ONS maakte wie is ons, niet iedereen vond het een ruk nummer, werd gelijk ook goed verkocht, ok niet iedereen houd van dit soort muziek, en hoezo ondemocratisch gekozen, Hind besliste helemaal wat ze ging zingen, Edsilia ook, hoe hoog we eindigen geen idee, maar het nummer valt wel op !

    /   Reply  / 
  1. @lbert

   tja en sommige nummers die hoog scoorden bij de bookmakers zijn vanaf niet eeens door gegaan naar de finals, die bookmakers zijn ook niet zaligmakend

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>