Hazes-film Bloed, Zweet & Tranen in première

Emotioneel heldenepos over Nederlands grootste levensliedlegende

Na boeken, documentaires, een musical, een talentenjacht, en jaarlijkse tribute-concerten, ging maandag de langverwachte speelfilm over Andre Hazes in première. Bloed, Zweet & Tranen draait vanaf donderdag in de bioscopen.

De trailer kan je hier op YouTube bekijken. Meer filmpjes, maar ook nieuws, recensies en foto’s van de première vind je op de officiële Facebook en Twitter.

Hazes is de grootste muzieklegende van onze generatie. Hij is een volksheld, inclusief al zijn persoonlijke zwakheden, geliefd bij een heel breed publiek.

Compleet uniek is de dynamiek rond André niet. De halve en soms zelfs hele heiligverklaringen. Vroeger had men bijvoorbeeld Johnny Jordaan. Wel uniek is de manieren waarop dit bij Hazes tot uiting komt. Die zijn tekenend voor onze tijd.

Stel je voor hoe mensen over 100 jaar deze film zullen bekijken. Zij hebben dan weer nieuwe helden en andere legendes. Dat maakt Bloed, Zweet & Tranen, met een glansrol voor Martijn Fischer, tot een waardevol document. Deze film gaat niet alleen over André Hazes, maar over onze hele hedendaagse cultuur.

Video: reacties op de rode loper

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>