34 documentaires over muziek op IDFA 2015 (video)

Veel Woodstock-generatie muziek • Meer dan 300 films op 11 locaties

Van 18 tot en met 29 november vindt het International Documentary Film Festival in Amsterdam weer plaats. Een van de grootste festivals van ons land. In totaal zijn er dit jaar ruim driehonderd documentaires te zien op elf filmlocaties.

Een blik op het programma leert ons dat er deze keer 34 documentaires worden vertoond die op diverse manieren met muziek te maken hebben. Van Nederlands popicoon Boudewijn de Groot tot Janis Joplin, van Keith Richards tot Mavis Staples en een reeks aan kwaliteitsfilms over minder bekende muziek.

Een selectie van vijf uit de 34 muziekdocumentaires:

Boudewijn de Groot – Come Closer (2015)
Na vijftig jaar geeft Boudewijn een concert waarin hij afscheid neemt van de liedjes waarmee hij in Nederland de hitlijsten bestormde. Met beschouwingen en herinneringen van familie en vrienden, zoals Henny Vrienten en Jeroen Krabbé.

Janis: Little Girl Blue (2015)
Bijna twee uur aan chronologisch gemonteerd archiefmateriaal van interviews en optredens. Een inkijkje in de persoon achter het ruige, extraverte podiumbeest.

What Happened, Miss Simone? (2014)
Het roerige levensverhaal van Nina Simone. Een gekwelde vrouw die eind jaren zestig steeds bozer en militanter werd. Archiefmateriaal en dagboekfragmenten.

Keith Richards: Under the Influence (2015)
Keith gevolgd tijdens de opnames van Crosseyed Heart, zijn eerste soloalbum in 23 jaar. Tussen de opnamesessies door praat hij over zijn muzikale voorkeuren.

Woodstock (1970)
Oscar-winnend verslag van het legendarische driedaagse muziekfestival (1969) in al zijn facetten, van opbouw van het podium tot portretten van bezoekers.

IDFA: WebsiteTwitterFacebookYouTube (trailers)

Video: Trailer Boudewijn de Groot – Come Closer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>