Hoe kent dat meisje uit de videoclip Johan eigenlijk?

Marta TuraDe media slikken het als zoete koek: Argentijnse fan legt 10.000 kilometer af om haar favoriete band Johan te zien. In werkelijk elke recensie en elk interview doemt het verhaal op. Het is ook een mooi verhaal. Bijna te mooi om waar te zijn. Immers, hoe komt de Argentijnse Marta Tura in aanraking met een band die nauwelijks buiten de landsgrenzen bekend is? Het weblog Finefinemusic ging op onderzoek uit. En er blijkt een kort lijntje te zijn.
"Ik kom uit een plaatsje Antofogesta de la Serra, op de meeste landkaarten staat het geen eens vermeld. Vanaf Buenos Aires zat ik 23 uur lang in het vliegtuig", zegt Marta tegen Finefinemusic. De reis Marta Turawerd vastgelegd op camera, wat de basis vormde voor het videoclipje Oceans, de eerste single van Johans nieuwe album THX JHN.

"Hoe ik Johan ken? Vijf jaar terug had mijn broer een Nederlandse vriend die hem het album Pergola opstuurde. Dat luisterde ik en nog eens en nog eens en nog eens, ik was er helemaal wild van. Daarna heb ik nog geprobeerd via sites als Limewire meer materiaal binnen te halen, maar dat is niet gelukt." Aha, Marta is dus aangestoken door middel van mond-tot-mond-reclame.

Maar hoe heeft de band en platenmaatschappij Excelsior daar dan lucht van gekregen? "Blijkbaar wisten ze er van. Op een dag kreeg ik een brief of ik naar Nederland wilde komen en de reis wilde vastleggen. Zij hebben de vlucht betaald. Het was de eerste keer dat ik buiten Argentinië kwam."

Doe mee aan de prijsvraag en win een gesigneerde cd van Johan

Wil jij de reis van Marta Tura bekijken? Klik dan op de pijl hieronder en het videootje begint te spelen.


Zie ook:
- Zit jij in de nieuwe videoclip van Johan?
- Johan gaat voor goud
- Recensie Johan – THX JHN – het wachten is beloond

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoe kent dat meisje uit de videoclip Johan eigenlijk?

  1. Pludefax

    Best aardig. Zouden ze het ook hebben gedaan als het een lelijke hoer was geweest?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>