Hit of Shit: André Hazes – Op De Schoorsteen Staat Een Foto

Iconische zanger geëerd met nieuwe releases en YouTube-kanaal

Het gebeurt zelden dat we een nummer van André Hazes in de rubriek Hit of Shit behandelen, maar vandaag kan het! André’s nieuwe single Op De Schoorsteen Staat Een Foto ging donderdagavond in RTL Late Night in première.

De single is uitgebracht ter gelegenheid van de 65e geboortedag van Hazes. De iconische volkszanger schreef het lied in 1980 samen met zijn neef Tony le Roy. Het was de bedoeling dat het op het album ‘n Vriend (1980) zou komen.

Maar het viel af. Op dat moment maakte André een overgang van smartlappen naar levenspop, waarbij dit nummer, met de typische accordeonsound uit zijn begintijd, niet paste. Daarna verdween de opname spoorloos.

Platenlabel TopNotch

Nu teruggevonden, en dus uit, ter ere van wat André’s 65e verjaardag had moeten worden. Ook bijzonder is dat de single uitkomt bij platenlabel TopNotch, dat voornamelijk bekend is van releases in hiphop, rap en urban.

Het blijft niet bij dit ene onuitgebrachte lied! Er is nu ook een officieel André Hazes YouTube-kanaal waarop alles van de zanger verzameld wordt. Al zijn video’s in de best mogelijke kwaliteit, verloren gewaande live-opnames, enzovoort.

Op 29 juli verschijnt ook een 7” LP van de single en voor 23 september staat een nieuw live-album van André Hazes in de planning. Nou, dat duurt nog even, nu eerst naar Spotify voor de primeur van André’s nieuwe single!

Op De Schoorsteen Staat Een Foto: Spotify (exclusieve première) iTunes volgt.

André Hazes - Op De Schoorsteen Staat Een Foto

Loading ... Loading ...

Videoclip: Op De Schoorsteen Staat Een Foto

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hit of Shit: André Hazes – Op De Schoorsteen Staat Een Foto

 1. BéTé

  Oei… wél een érg hoog Mary Servaes gehalte hoor !! :D

    /   Reply  / 
 2. Erick Nova

  Hoezo “Verloren” liedje Andre Hazes ? Afgelopen avond bij RTL Late Night wisten ze allemaal dat dit lied al in 1984 door George Callee, met toestemming van Andre Hazes was opgenomen. Maar geen van de aanwezigen, die ook maar de moeite nam om dat te vermelden. Wat een primeur zeg ! . In 2014 nam ik samen met Simone de Kaste voor George voor dit lied een videoclip op.
  https://www.youtube.com/watch?v=qID5FDz7Zyg

    /   Reply  / 
 3. Henk

  André Hazes is natuurlijk een fenomeen. En de meeste van zijn liedjes vind ik geweldig. Ik heb gisteravond ook gekeken naar RTL Late Night en ik had vaak kromme tenen, vooral als Roxanne aan het woord was. Hoe zij ook over die twee spraak, waarmee ze haar halfzus en halfbroer bedoelde. Zo respectloos. En dan mag ze de show nog afsluiten met een klassieker van haar vader. jammer dat ze haar lieten zingen, want dat kan zij toch beter aan anderen overlaten. Want ze echt niet zingen, ik vind het niet om aan te horen. Ik heb haar en haar broer een keer zien optreden in België en toen was het mij duidelijk dat zij nooit een uitstraling zal hebben op een podium als zangeres. Het leek wel of ze erop was geduwd. Nee is duidelijk niet haar dingetje.

    /   Reply  / 
 4. a fens

  nog altijd de grootste.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>