GEKKENHUIS! Dries Roelvink op 9 in midweeks

Het moet niet gekker worden met de hitlijsten. Eerst scoort Jeroen van der Boom, die toch jarenlang als schnabbelartiest gold, een dijk van een hit. En nu gaat Dries Roelvink, de man die alleen maar geflopte singles voortbracht, hem net zo hard achterna.

Afgelopen weekend klom Ik Kom Eraan al met superstip naar 26 in de Single Top 100. In de midweeks (tussentijdse hitlijsten voor de muziekindustrie) staat het nummer nu genoteerd op 9! Op elke 100 exemplaren die de nummer 1 verkoopt (in de midweeks weer Joling/Hazes) doet Dries er 38. Qua verkoop zou hij nog makkelijk de top 5 kunnen halen.

Op zijn eigen website bedelt Dries om extra verkoop, zoals op bovenstaande afbeelding is te zien. Ook GeenStijl kan de zwabberende carrière van de Amsterdammer niet aanzien en bracht een koopadvies uit aan zijn lezers. De invloed van die laatste actie zit nog niet verwerkt in deze midweeks-lijst, dus dat belooft nog wat.

Bekijk een live-opname van Ik Kom Eraan:

Zie ook:
- Dries Roelvink hard op weg naar een hit
- 'Dries Roelvink in Ahoy' verkoopt niet uit'
- Film over zaaddonatie Dries Roelvink

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “GEKKENHUIS! Dries Roelvink op 9 in midweeks

 1. Mark

  Alsjeblieft, rot op met deze z-artiesten! Man, waar gaan we naartoe met Nederland?

    /   Reply  / 
 2. Baz

  Idd oprotten met Dries! Kom op, we hebben toch nog wel smaak ;)

    /   Reply  / 
 3. Sjon van der Roggelkamp

  Let op mijn woorden: Dries gaat een nummer 1 hit scoren!! Als Jannes het kan, dan kan Dries het zeker!

    /   Reply  / 
 4. Benny

  ik doe de vuilnisbak wel open doe jullie hem erin???

    /   Reply  / 
 5. Zanger Wim

  Blijf het een lekker nummertje vinden van collegaatje Dries. Van mij magt ie op 1.

    /   Reply  / 
 6. Vera

  Gun die man toch ook een hit. Mensen die hem zo afkraken nemen het allemaal veel te serieus!! Zie de lol er toch van in!

    /   Reply  / 
 7. Kees

  Over het algemeen hebben we tot nu toe een slechte zomer gehad, maar Dries Roelvink met een hit….. dat zou deze hele zomer goed maken. Ik gun het hem van harte!!

    /   Reply  / 
 8. superlutser

  Triest Roelvink – dankzij GeenStijl een hitje (1000 downloads tegenwoordig nodig). En degenen die jantje smit, frans bauer en soortgelijken afkraakten zullen dit ongetwijfeld als een treetje lager ervaren.

    /   Reply  / 
 9. annelies tames

  dries roelvink nummer 1 hit dat gaat toch gebeureren. kopen de single hoe meer veel single/s worden gekocht des te beter.

    /   Reply  / 
 10. OmeJoop

  Laat die man toch eens met rust, doet ook maar zijn best… leuk voor in de kroeg zeker leuk om aan te horen als je al een kratje op hebt ;-)

  Dus 3s op 1 …. stopt hij er misschien mee voor de pestimisten :-)

    /   Reply  / 
 11. John Albatros

  Na 23 jaar eerste Top 10 hit voor Dries Roelvink
   
  Na een professionele carrière van ruim 23 jaar heeft zanger Dries Roelvink zijn eerste top 10 hit te pakken. Vandaag is de zomerse single ‘Op weg naar de zon (Route du soleil)” naar … gestegen in de Mega top 100.
   
  Voor Dries is dit een droom die uitkomt en een bekroning op vele jaren hard werken:”De afgelopen jaren zijn niet altijd makkelijk geweest. Mijn carrière heeft letterlijk hoogte en dieptepunten gekend, maar dit is wel een ongelofelijke bekroning. Graag wil ik dan ook iedereen bedanken voor het enthousiasme en de steun van de laatste tijd.”
   
  Jan Dirk Vis, directeur van Artiestenburo Jan Vis, zowel de  platenmaatschappij als het boekingsburo van Dries, geeft ook aan bijzonder trots te zijn op dit resultaat. “Met een artiest als Dries is een top 10 hit zeker niet vanzelfsprekend. We merken en zien dat Dries grote populariteit geniet bij de mensen in het land en bij de regionale en lokale radio en tv zenders, maar bij de gevestigde Hilversumse stations ligt dit altijd wat lastiger door hun strenge formats. Daarom zijn we ook zo trots dat deze single juist door de kleinere stations en de mensen in het land naar de top 10 is gedragen. Echter zijn we ook bijzonder veel dank verschuldigd aan de 2 populairste ochtendshows van het land. Zowel Edwin Evers en zijn team als Q-music’ Jeroen van Inkel steunen Dries volop.”
   
  Voor Dries zit rustig van dit succes genieten er niet in. De komende tijd gaat Dries een drukke en belangrijke periode aan te komen. Allereerst gaat Dries proberen zijn single nog verder te promoten via de media en optredens in het land, en daarna gaat hij zich geheel focussen op de opnamen van de film ‘i love Dries’ en natuurlijk het concert van 28 januari in Ahoy’ Rotterdam. “Erg fijn dat de mensen mijn single zo leuk vinden. De single is feest, en dat is ook precies wat de mensen in Ahoy’ van me kunnen verwachten” aldus Dries “Het thema van Ahoy wordt ‘Costa del Sol reunie party’. Een avond compleet feest met veel gastartiesten die ik de komende tijd bekend ga maken. De mensen moeten een avond al hun zorgen kunnen vergeten en helemaal uit hun dak kunnen gaan. Daar ga ik voor zorgen”. “Costa del Dries, komt eraan”.

    /   Reply  / 
 12. diniew

  Ik heb hem meteen gedownload want het is eindelijk eens een eigen nummer en ik gun hem nu onderhand wel een hit. Komt door die reclame dat ik hem niet meer zo’n kwallebal vind als eerst. Het dak eraf Dries, olé!!

    /   Reply  / 
 13. mar

  ken die hele gast niet. doe niet eens de moeite om ernaar te luisteren. Zal wel weer iets in de trend van Gerard, Jan, toppers etc zijn. Typisch Nederlands. Kwaliteit is hier altijd ver te zoeken.

    /   Reply  / 
 14. annelies tames

  HIJ GAAT HELEMAAL NIET IN DE VUILNISBAK DAT RAPNUMMERS EN HOUSEMUZIEK GAAT DE VUILNISBAK IN ALS JE ZO NODIG RUZIE WIL MAKEN MOET JE DOOR GAAN JE BLIJFT VAN DRIES AF.

    /   Reply  / 
 15. annelies tames

  HIJ GAAT HELEMAAL NIET IN DE VUILNISBAK DAT RAPNUMMERS EN HOUSEMUZIEK GAAT DE VUILNISBAK IN ALS JE ZO NODIG RUZIE WIL MAKEN MOET JE DOOR GAAN JE BLIJFT VAN DRIES AF.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>