Potentiële zomerhits van 2015 melden zich hard

Another You nieuwe Alarmschijf en Policeman nieuwe Dance Smash

In de nieuwe Single Top 100 lijkt op het eerste gezicht weinig te gebeuren. De top 10 is vrijwel hetzelfde als vorige week. Toch kunnen we ons op basis van de nieuwe promotieschijven wagen aan enkele voorspellingen voor volgende week.

Nieuwe binnenkomers in de lijst zijn namelijk Armin van Buuren ft Mr Probz met Another You op de 61ste plaats en Eva Simon met Policeman op de 64ste plaats. Het lijkt er sterk op dat zij de komende weken verder zullen stijgen.

Voorspoed lonkt want 538, de meest beluisterde popzender van Nederland, heeft die twee singles gekozen als push-platen voor de komende week. Another You is de nieuwe Alarmschijf en Policeman is de nieuwe Dance Smash.

Dat betekent gegarandeerd veel extra airplay en exposure voor Armin, Probz en Eva. En helemaal terecht, want hun singles zijn superlekkere releases die het hopelijk tot ver in de zomer zullen volhouden in de hitlijsten. Maar de essentiële vragen zijn dan natuurlijk: voor hoe lang, en hoe hoog, zullen zij blijven scoren?

Titanenpact Armin & Probz

Policeman staat nu in Nederland op 12 in de iTunes Top 100, en bij de honderd populairste tracks in Spotify. De single is een kwart miljoen keer beluisterd in die streamingdienst, en de lyric video op YouYube staat op ruim 180 duizend views. Eva’s single lijkt een underdog te zijn als het gaat om potentiële zomerhits.

Another You scoort nog niet hoog in iTunes omdat de single nog niet uit is. Enkel op basis van pre-orders halen Armin en Probz toch al een virtuele 131ste plaats. Ook op YouTube staat de hele single nog niet (officieel). De videoclip komt binnenkort. De preview en een live-remix staan samen op 460 duizend views.

Another You ging exclusief in première op Spotify en is daarin wereldwijd nu al 4,3 miljoen keer beluisterd. Dat belooft heel veel goeds voor de single-release van vrijdag! Zou best kunnen dat ‘ie dan meteen naar nummer 1 in iTunes schiet.

Potentiële zomerhits

Dit alles is boeiend omdat het om potentiële zomerhits gaat. Vooral Armin heeft op dat gebied een reputatie hoog te houden. Hij leverde eerder de monsterhit This Is What It Feels Like af. Door bezoekers van deze site in 2013 uitgeroepen tot NLpop Zomerhit van het Jaar en in 2014 genomineerd voor een Grammy.

Bovendien was de Robin Schulz-remix van Mr Probz’ Waves een jaar later ook genomineerd voor een Grammy. De samenwerking van de twee kan dus gezien worden als een heus titanenpact met kolossale internationale hit-potentie. Als alle kaarten goed geschud worden dan kan Another You heel groot worden.

Maar zover is het nog niet! Vooralsnog staat Kenny B met Parijs overtuigend bovenaan in alle lijstjes. Hij staat in Nederland op 1 in iTunes en Spotify (stream 4,6 miljoen keer beluisterd) en zijn clip op YouTube staat op bijna 3 miljoen views.

Vette muziekzomer 2015

Bovendien zijn er nog veel meer kapers op de kust. Zoals Martin Garrix die met zijn Usher-collaboratie Don’t Look Down in zo’n twintig landen genoteerd staat, en bij ons in Nederland nog steeds stijgt in de Single Top 100. En wat te denken van de vette nieuwe David Guetta, Nicki Minaj en Afrojack-single Hey Mama?

Dan hebben we ook nog Somebody van Natalie La Rose, Hungry van Dotan, Secrets van Tiësto & KSHMR, Till It Hurts van Yellow Claw, en een hele reeks topreleases van buitenlanders, waaronder Avicii, Major Lazer, Kygo, enzovoort.

Tijdens het schrijven merk ik dat het eigenlijk nu al te veel is om in een enkel artikel te vatten. Eind augustus maken we de balans op als we voor de derde keer de NLpop Zomerhit van het Jaar zullen kiezen. Maar wat er ook gebeurt, het mag nu al duidelijk zijn: het belooft een supervette muziekzomer te worden!!

• Hit of Shit: Armin van Buuren ft Mr Probz – Another You

• Hit of Shit: Eva Simons – Policeman
• Hit of Shit: Martin Garrix ft Usher – Don’t Look Down
• Hit of Shit: Yellow Claw ft Ayden – Till It Hurts
• Dotan wint NLpop Zomerhit van het Jaar 2014
• Armin van Buuren wint NLpop Zomerhit van het Jaar 2013

Foto boven: Armin van Buuren Instagram

Videoshoot for #anotheryou is a wrap! Cant wait to see the result!

A photo posted by Armin Van Buuren (@arminvanbuurenofficial) on

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Potentiële zomerhits van 2015 melden zich hard

 1. @lbert

  De Top 100 gaat qua traagheid wel erg veel op de Top 40 lijken, jammer ik houd toch wel meer van een dynamische lijst

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   En toch denk ik dat deze lijsten een realistischer beeld te zien geven van populariteit van singles dan de meer ‘dynamische’ charts.

   Die zijn erg gevoelig voor kortstondige hypes.

     /   Reply  / 
   1. @lbert

    Wat is er mis met kortstondige hypes, die ontstaan toch gewoon er horen er bij, dat vind ik juist de charme van een snelle chart, mensen vinden iets leuk schaffen het massal gelijk aan en dan is het weer over, prima toch, dat moet ook terug te vinden zijn in een chart vind ik !

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Dat vind je toch ook terug in bijv. de ITunes chart?

     Over een periode van 1 of 2 weken stellen deze hypes weinig voor. Zó massaal wordt dus niet ingekocht. Anders zou dat wèl zichtbaar zijn in de langzamere charts.

       /   Reply  / 
 2. Richard

  De zomerhit word eva simons, policemen!

    /   Reply  / 
 3. tammer

  De voorlopige stand dit jaar (Nederlandstalig)

  1) Cho – Misschien Wel Hè? -3.608.587 kliks
  2) Kenny B – Parijs -3.523.172 kliks
  3) Jebroer ft. Stepherd & Jayh – Banaan – 3.005.887 kliks

  Kenny zal vanaf vrijdag dus de meest beluisterde track op youtube van 2015 hebben.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>