Vandaag laatste kans Top 2000 Stemweek 2016

#Top2000 • Vanavond na sluiten stembussen wordt Top 3 onthuld

De hele week kon je weer stemmen voor de Top 2000 van 2016. Zoals het meestal gaat worden op de laatste dag nog heel véél stemmen uitgebracht.

Stemmen kan via nporadio2.nl

Vandaag is de laatste kans om jouw stempel te drukken op de lijst van dit jaar! De Top 2000 Stemweek komt tot een climax met de traditionele Stemfinaledag. Afgelopen week kwam al een stoet aan BN’ers langs op NPO Radio 2 om te praten over de favorieten op hun lijstje. Vandaag is er elk uur een gast.

Onder meer Spike van Di-Rect, Racoon, Waylon, de Lama’s, Bobbi Eden en minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert komen langs op Radio 2.

En jij kan vandaag ook langsgaan want de Stemfinaledag is een event op zich. Net als de Top 2000 in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Aanmelden is nu niet nodig en de toegang is gratis.

Imagine? Bohemian Rhapsody? Hotel California?

Vanavond ontdekken we of Imagine van John Lennon vorig jaar een eenmalige uitschieter was vanwege de emoties rond de aanslagen in Frankrijk, of dat veel stemmers nu denken: dat is een nummer dat opnieuw op 1 moet komen.

De kans is natuurlijk best groot dat het weer Bohemian Rhapsody van Queen wordt. Die briljante klassieker stond al dertien keer eerder bovenaan in de lijst. Of wellicht wordt het Hotel California van de Eagles voor de derde keer?

Stemmen kan via nporadio2.nl

Je kan ook de lijsten van voorgaande jaren bekijken als referentie en ter inspiratie. Dat is vooral handig als je verschillende favoriete liedjes van een artiest hebt en wilt weten welke songs eerder het hoogst genoteerd waren.

De Top 2000 van 2016 wordt uitgezonden van 25 tot en met 31 december. Met dit jaar voor het eerst ook twee vrouwelijke dj’s! Dat is mooi! Evelien de Bruijn en Marisa Heutink zullen een groot deel van de nachtuitzendingen doen.

Video: De Top 2000 dj’s van 2016

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vandaag laatste kans Top 2000 Stemweek 2016

 1. Love Music

  Ik verwacht veel songs van de dit jaar overleden grootheden Bowie, Prince, Leonard Cohen en Toots Thielemans. Bij de bovenste tweehonderd zullen van hun veel songs te vinden zijn.
  Hoogstgenoteerde Bowie denk ik ‘Space Oddity’, van Prince ‘Purple Rain’ van Cohen ‘Hallelujah’. Van Toots zou ik het niet kunnen zeggen, de themesong van Baantjer misschien.
  Ook de opmars van metal in de Top 2000 zal doorgaan. Vorig jaar veel notities uit dat genre.
  Metallica zal het meest vertegenwoordigd zijn. Ook het veelbesproken ‘Angel of Death’ van Slayer zal er waarschijnlijk weer instaan.
  Op Nederlands(talig) gebied verwacht ik Anouk en Bløf met veel noteringen. Niet eens zozeer veel produkten vanuit de Topnotch stal.

    /   Reply  / 
 2. Love Music

  Op http://www.staatieerin.nl kan je alvast kijken welke songs er dit jaar in de Top 2000 staan.
  Ik heb er al op gekeken en het viel me op dat er weinig tracks uit de populaire Nederlandse urban in de lijst staan. Geen Broederliefde, geen Sevn Alias, geen Jonna Fraser…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>