Boef verbetert record Ed Sheeran in Single Top 100

Nieuwe nummer 1 • Alle albumtracks in top 25 • Acht keer in top 10

Het gaat hard in de Single Top 100 en Album Top 100! Er is een nieuw record gevestigd door de Nederlands-Franse rapper Boef (Sofiane Boussaadia).

Het is nog maar twee weken geleden dat Ed Sheeran met al zijn albumtracks in de top 30 van de singles-chart stond. Boef scherpt dat record nu aan door met alle tracks van zijn nummer 1-album Slaaptekort in de top 25 bij de singles te komen. Daaronder zeven top 10-noteringen inclusief de nieuwe nummer 1: Habiba.

En voor de volledigheid: Boef is ook nog feature artiest op de Jairzinho-single Tempo. Daarmee komt het totaal op acht noteringen in de Single Top 10!

Dat is natuurlijk gekkenwerk! Langer dan een week zal het niet duren. We zien dit soort invasies steeds vaker sinds de samenstelling van de Single Top 100 is veranderd, en vooral streaming steeds belangrijker is geworden.

Het gevolg is dat jongeren, die streamen en niet downloaden, een grotere stempel drukken op de Single Top 100, en genres zoals schlager, levenslied of carnavalsnummers minder gauw een (hoge) notering pakken.

Dat blijft niet altijd zo, want het downloaden van muziek sterft langzaam uit. Op een gegeven moment zullen jongere en oudere generaties allemaal hun muziek streamen, en dan trekt het vanzelf gelijk.

Boef - Habiba

Loading ... Loading ...

Video: Habiba – nieuwe nummer 1 Single Top 100

Video: Boef in RTL Late Night

Links naar alle hitlijsten in de rechterkolom onderaan

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Boef verbetert record Ed Sheeran in Single Top 100

 1. tammer

  En het nummer Habiba is nog niet eens het beste van het album Slaaptekort. Al zit er wel een briljante video bij. In de Oekraine geschoten en gebaseerd op de film noir van de Coen Brothers. Binnenkort worden er meer nummers geclipt en ik denk dat de helft van het album nog lang in de top 100 blijft.
  Waarschijnlijk het beste Nederlandse album ooit.

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   Hahaha het beste Nederlandse album ooit hahahaha

     /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

   Tammer, ‘beste NL album ooit’, zei je dat ook niet over het album van Ronnie Flex?

     /   Reply  / 
   1. tammer

    Ronnie heeft (zelf) nog maar 1 album uitgebracht. Een heel interessante cd voor de romantische ziel, maar wsl bedoel je de New Wave cd die een megasucces werd?

      /   Reply  / 
  3. Henk

   Jij mag dit het beste Nederlandse album vinden ooit. Maar ik vind het helemaal niks. Dit hoor je over 10 jaar niet meer.

     /   Reply  / 
 2. @lbert

  Ik vind de top 100 erg ongeloofwaardig, een paar jaar geleden werd er gezegt er word gesjoemeld met de downloads, dat kan met streamen toch net zo goed, daar hoor je niemand over

    /   Reply  / 
  1. tammer

   over sjoemelen hoorde je niemand toen Ed Sheeran met 12 nummers binnenkwam. Maar BOEF roept nu eenmaal andere emoties op…

     /   Reply  / 
  2. Bart

   Precies! De nieuwe manier van manipuleren. Zelf allerlei acties verzinnen voor zoveel mogelijk streams. Het heeft echt helemaal niks met hits te maken. Wel heel slim natuurlijk. In de UK chart zie je het ook al gebeuren. Zo wordt het nog lastiger om een echte hit te scoren. De top 100 is al gevuld met complete albums. Hier hoor je inderdaad niemand over. Totdat meerdere artiesten dit doen.

     /   Reply  / 
 3. ivo

  vind het sowieso raar dat je niet eens meer een hit hoef te scoren om bv goud te krijgen. Hitlijsten volg ik nog wel maar betrouwbaarheid heeft geen een meer. Over de nederhop zeg ik alleen dat t niet mijn ding is

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>