Boef onaantastbaar in Single en Album Top 100

Terwijl Sheeran blijft heersen in Nederlandse Top 40 en Mega Top 50

Boef blijft deze week op 1 staan in zowel de Single Top 100 (met Habiba) als de Album Top 100 (met Slaaptekort). Ed Sheeran blijft in beide lijsten tweede.

Dat is een hele sterke prestatie van Boef want Ed Sheeran gaf de afgelopen week twee uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. Al die extra aandacht zorgde er echter niet voor dat hij de toppositie in de chart kon herpakken.

Dit is overigens alleen in de Single Top 100 het geval. In de Nederlandse Top 40 staat Ed Sheeran met Shape Of You al twaalf weken op de eerste plaats. Habiba van Boef stijgt daar deze week naar de derde plek. In de Mega Top 50 staat Ed al dertien weken op 1, en zakt Habiba deze week een plaats, naar nummer 4.

Los Amsterdam

Nieuw in de Album Top 10 zijn Automaton van Jamiroquai (op 4), Triplicate van Bob Dylan (op 5) en Los Amsterdam van Yellow Claw (op 8). Dit markeert de eerste keer dat Yellow Claw met een album in de top 10 terechtkomt.

Het vorige Yellow Claw-album Blood For Mercy piekte in 2015 op de 27e plaats en stond in totaal tien weken in de Album Top 100. In 2014 stond Amsterdam Trap Music Vol 2 een week op de 35e plaats.

Nederhop sterk in streaming

De hoogste nieuwkomer in de Single Top 100 is Ex van LouiVos ft Webb op de elfde plaats. Ook nieuw zijn Westside van Josylvio (op 32), Humble van Kendrick Lamar (op 45), Qifesh van Sevn Alias (op 59), Doorgaan van Jairzinho (op 88), El Amante van Nicky Jam (op 94) en Good Day van Yellow Claw (op 100).

Videoclip: Ex

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boef onaantastbaar in Single en Album Top 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>