Esmée wint The Voice Kids, bekijk haar optredens

#TVK • Haar eerste seizoen levert Ilse DeLange meteen de winst op

De 13-jarige Esmée Schreurs uit Almelo heeft vrijdagavond The Voice Kids 2016 gewonnen. Zo bezorgt zij Ilse DeLange in haar eerste seizoen al de overwinning.

Esmée wint een studiebeurs van 25 duizend euro en mag een eigen single uitbrengen. Ook zal zij met haar teamgenoot Jaco een gastoptreden doen tijdens de theatertour van The Common Linnets die komende dinsdag begint.

Pieken op juiste moment

Het lag dit jaar best dicht bij elkaar in The Voice Kids-finale. Er was niet één enkele favoriet die onvermijdelijk zou winnen. In onze poll zijn Esmée, Imani en Selenay vrijwel even populair en ook qua views op YouTube scheelde het niet veel. Van de finalisten stak alleen de auditie van Selenay er qua views bovenuit.

Esmée heeft geprofiteerd van de liedkeuze, piekte op het juiste moment, met een gunstige indeling in de finale waardoor zij als laatste op het podium kwam. En misschien hielpen wat extra stemmen uit de Achterhoek ook. Maar dat is speculatief, want winnaars van talentenshows komen overal vandaan.

Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn

De keuze om de Nederpop-klassieker Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn in de finale te zingen zal Esmée ook geholpen hebben. Dat is zo’n nummer dat in elke versie weer een gevoelige snaar blijkt te raken bij het Nederlandse publiek.

Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn markeerde in 1991 de doorbraak van Gordon. Hij stond vier weken op 1 in de Single Top 100. Eind 2009 scoorde Thomas Berge er na De Beste Zangers Van Nederland nog eens mee, en in 2013 creëerde Jill Helena in The Voice of Holland een doorbraakmoment met het lied.

Blijkbaar is dat zo’n klassieker die blijft aanspreken, hoe vaak ‘ie ook gecoverd wordt. Net als het prachtige Zeg Me Dat Het Niet Zo Is van Frank Boeijen. Dat nummer bestaat in versies van onder meer Edsilia Rombley, Guus Meeuwis, Willeke Alberti, Liesbeth List en Sjors van der Panne, en blijft even krachtig.

Perfect finalesentiment

Tenslotte zong Esmée vrijdagavond in de finale A Moment Like This van Kelly Clarkson waarmee zij haar overwinning definitief bezegelde. Nog zo’n anthemic emo-ballad. Een perfect sentiment in een finale. Voor het gezamenlijke Team Ilse-optreden was gekozen voor Take Your Time van Sam Hunt.

Hieronder de drie optredens van Esmée in de finale en haar blind audition met het Volumia-nummer Afscheid, ook bekend in de uitvoering van Glennis Grace.

Video: Esmée met Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn

Video: Esmée met A Moment Like This

Video: Ilse, Jaco en Esmée met Take Your Time

Video: Blind Audition Esmée met Afscheid

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Esmée wint The Voice Kids, bekijk haar optredens

 1. wus

  Maan zong echt slecht.

    /   Reply  / 
 2. Charlotte Valks

  Esmee is echt zo’n terechte winnares omdat ik echt helemaal had verwacht dat ze echt helemaal sowieso de studiebeurs van 25000 zou krijgen omdat ze echt helemaal super mega goed is en daarom heeft ze dit echt helemaal super verdiend. Ook had ik voor Esmee en Selenay echt gegund omdat ze allebei hele grote kans hadden om te winnen en ik ben zo trots op Esmee omdat ze mijn lievelings is met Selenay.

    /   Reply  / 
 3. Leonie

  Almelo ligt in Twente, niet in de Achterhoek ;)

    /   Reply  / 
 4. Charlotte Valks

  Als ik een reactie mag geven vind ik dat Esmèe te jong is om de Voice Kids 2016 te winnen omdat het te jong is om de Voice Kids 2016 te winnen en omdat dit mijn reactie is vind ik dat Selenay het makkelijk de winnares van de Voice Kids 2016 te zijn omdat ze echt zo krachtig zo sterk en zo goed is en ik had er echt honderd procent erop gerekend dat Selenay echt dit kon halen omdat zij nog veel betere stem heeft omdat zij makkelijk dit kon winnen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>