Caro Emerald kijkt liever geen optredens terug; wel dvd uit

“Nee, ik zie mezelf helemaal niet graag terug”, aldus Caro Emerald, die gisteren toch anderhalf uur lang naar haar eigen persoontje heeft mogen kijken bij de presentatie van haar eerste live-dvd, opgenomen in de HMH afgelopen december. “Ik vind het vreselijk. Maar dat hebben heel veel artiesten, begreep ik. Voor vandaag had ik al een flink stuk gezien van de dvd, maar bij de presentatie dus voor het eerst helemaal.”
Ze vervolgt: “Maar terugkijken is wel leerzaam. Je ziet wat er beter kan. Met zangles zijn we er wel achter gekomen dat mijn houding niet goed is.”

De uitverkochte concertreeks in de HMH was de afsluiter van het uiterst succesvolle jaar 2010. 2011 begon goed met drie belangrijke muziekprijzen, maar een poliep gooide roet in het eten voor de internationale doorbraak van Caro. Althans, daar leek het op. Want terwijl ze in de laatste weken van het herstel zit, scoort Caro een dikke hit in de Duitstalige landen.

Duitsland
“Ja, mag ik niet zingen en maar mondjesmaat praten, zingt een meisje in de Duitse Idols opeens mijn lied. Zoiets kun je niet plannen natuurlijk”, vertelt ze aan deze blog. Gevolg: een nummer 1-hit in Oostenrijk en top 5 in Duitsland, iets wat maar voor weinig Nederlandse artiesten is weggelegd. “En het ging al niet heel slecht, maar dit is wel een cadeautje.”

Het herstel van de poliep en de daaropvolgende operatie gaat voorspoedig. Bij 3fm liet Caro doorschemeren er niet gerust op te zijn dat ze weer volledig zou herstellen. “Ja, dat heb ik van meer kanten gehoord. Het valt wel mee. Misschien kwam het doordat Coen of Sander zei dat ik onzeker overkwam. Ik wilde alleen maar duidelijk maken dat het herstel niet vanzelf gaat.” Half juni kan Nederland Caro weer op het podium zien, maar volgende maand zingt ze alweer in het buitenland. Duitsland krijgt de primeur. “In Morgenmagazin van de ZDF. Heel spannend, ook omdat het een ochtendshow is.”

Amerika
Het had weinig gescheeld of Caro Emerald had haar koffer kunnen pakken voor een transatlantische trip. Begin april dook opeens het gerucht op, dat de makers van Glee het nummer A Night Like This hadden gebruikt. Het gerucht bleek niet te kloppen. “Ja, dan hadden we er wel iets mee moeten doen. Dan waren we denk ik wel naar Amerika gegaan.” Dat het niet zo is gelopen, is jammer, maar komt niet slecht uit. “We willen alles goed doen. Dus voor Amerika willen we de tijd nemen, dat gebeurt misschien pas met het tweede album.”

De komende weken doet Caro vooral veel promotie in Duitsland en Engeland. “In Engeland zijn inmiddels al heel veel platen verkocht. Ook met de airplay gaat het erg goed. Alleen in de hitlijst zijn nog geen echte resultaten geboekt. Daar hebben we nog iets nodig.” Wat dat iets gaat worden, is nu nog onduidelijk. Maar de mogelijkheid tot een doorbraak heeft het team rondom Caro zeker nog niet laten varen.

Riviera Life
Nederland moet het voorlopig doen met een paar festivaloptredens, de live-dvd en de nieuwe single Riviera Life. Voor de videoclip is een bloemlezing gemaakt uit de HMH-show. “We hadden zoveel mooie beelden. Het was zonde die niet te gebruiken. Bovendien weten mensen zo dat er ook een dvd uit is.”

Bekijk de promo voor de dvd:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Caro Emerald kijkt liever geen optredens terug; wel dvd uit

  1. Pingback: Caro Emerald met live-video bij vijfde single Riviera Life | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>