Lenette van Dongen wint finale van AVRO’s Maestro

AVRO vindt succesvolle manier om breed publiek te bereiken met klassieke muziek

In de finale van Maestro streden Tanja Jess en Lenette van Dongen voor de titel Maestro. Lenette is door het kijkend publiek uitgeroepen tot winnaar. Met de show heeft de AVRO een prachtige manier gevonden om een breed publiek te bereiken met klassieke muziek.

Goed, men trekt er een blik bekende Nederlanders voor open, en er zit een onvermijdelijk wedstrijdelement in, maar het werkt wel. Het resultaat is een mooie amusementsshow in de stijlvolle Philharmonie in Haarlem. Sommige nummers uit de show haalden zelfs kortstondig de iTunes Download Top 100. Daar staat bijna nooit klassieke muziek in.

De combinatie van BN’ers was ook prima. Een gevarieerd gezelschap bestaande uit Brecht van Hulten, Catherine Keyl, Joep Sertons, Kleine Viezerik, Lenette van Dongen, Michiel Romeyn, Tanja Jess en Wolter Kroes. Presentator Frits Sissing was ook helemaal op zijn plaats, en de jury was vakkundig. Dit programma klopte van begin tot eind.

Mooie show dus. Ik ben benieuwd of er een tweede seizoen komt. Met de bezuinigingen op de publieke omroep valt dat nog maar te bezien. En ook het orkest uit de show, het Holland Symfonia, wordt bedreigd door de bezuinigingen.

Zelf leren dirigeren? De AVRO heeft een webserie als extra naast de show: Dirigeren doe je zo. In vijf afleveringen leer je de basistechnieke van dirigeren. De webserie wordt gepresenteerd door dirigent Roland Kieft, die tevens presentator is op Radio 4.

Maestro is terug te zien op Uitzending Gemist en avro.nl/maestro

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lenette van Dongen wint finale van AVRO’s Maestro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>