Hit of Shit: Barbara – Cappuccino Memories (video)

Debuutalbum van halve finalist TVOH-3 na twintig maanden klaar

Barbara Straathof bereikte in 2012 de halve finale in The Voice of Holland. Daarna hoorden we nog weinig van haar, maar daar komt nu verandering in.

Vorig jaar lanceerde Barbara de single Dream met het Metropole Orkest. Die flopte, maar met de song gaf ze wel een visitekaartje af in de muziekscene. In september komt haar debuutalbum Nothing But Love uit, gearrangeerd door de Britse componist Chris Elliott, die werkte met Adele en Amy Winehouse.

Eigenlijk zou Chris alleen de eerste single doen, maar hij was zo enthousiast dat hij meteen haar hele album wilde doen. Leadsingle Cappuccino Memories is door Barbara zelf geschreven en met het Metropole Orkest opgenomen. Het is een mooi bombastisch lied, met inderdaad een prachtig arrangement.

Barbara’s Voice-coach Marco Borsato was niet betrokken bij de productie. Hij was het afgelopen jaar te druk met zijn eigen album maar hield via de chat-app contact met zijn voormalige pupil. Hij reageert uitgelaten: ‘Barbara betovert wederom met haar unieke, warme stem. Wat ben ik ongelofelijk trots op haar!’

Cappuccino Memories op iTunes en Spotify

Barbara - Cappuccino Memories

Loading ... Loading ...

Barbara op Twitter en Facebook (Foto: Mike van Bemmelen)

facebook share facebook share

49 Reacties // Reageer

49 thoughts on “Hit of Shit: Barbara – Cappuccino Memories (video)

 1. BéTé

  Niks mis mee… klinkt als de welbekende klok. Maar of hier een markt voor is? Ik betwijfel ‘t.

    /   Reply  / 
 2. @lbert

  Mooi nummer, maar niet mijn smaak ben bang voor haar dat het geen hit wordt, kies dus voor shit hoewel het geen shit nummer is !!

    /   Reply  / 
 3. Karina

  OH WOW!!! Deze dame kan zich meten met Adele, dit is waanzinnig!!! Dit gaat verder dan onze landgrenzen, let op mijn woorden, dit is groots…

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   “Deze dame kan zich meten met Adele”….

   :-;

     /   Reply  / 
  2. Jesse

   Tijdens The Voice heeft ze al diverse Adele songs gedaan. Bij de liveshows zong ze o.a. Skyfall. Iemand heeft daar een clip bij gemaakt.
   https://vimeo.com/54333028

     /   Reply  / 
 4. John

  Absoluut een hit!
  Prachtig nummer, geweldig gezongen

    /   Reply  / 
 5. Jens

  Dit is absurd goed! Wat een bizar mooie stem heeft zij, ze raakt me in mijn ziel!!! En zo’n zangeres is te groot voor ons kleine landje, zij gaat de wereld over met haar stem. Ik kan niet wachten op haar plaat, wachten was niet voor niks, hihi!

    /   Reply  / 
 6. Annelies

  Een HIT! Natuurlijk!!

    /   Reply  / 
 7. [email protected]

  Jeetje, .. als is deze nieuwe track vergelijk met de vorige single ‘Dream’, dan kan ik alleen maar zeggen dat de song ‘Cappuccino Memories’ écht heel mooi is. Een ge-wel-dig-e stem in harmonie met de prachtige violen. BEATIFUL “) .. vergezeld van een sfeervolle z/w clip.
  Ik kijk in ieder geval uit naar Barbara’s debuutalbum, medio september ‘)
  GrZ & ThX by Joshua

    /   Reply  / 
 8. Tamara

  Dikke vette HIT natuurlijk! Een echte Barbara sound en prachtig met het Metropole orkest. Heerlijk gewoon. Een nummrr die ik lekker op repeat zet. Totdat het album uit is… Want dan wil ik alles horen :-)

    /   Reply  / 
 9. Berry

  Dream is langs me heen gegaan maar ik moet zeggen voor een talentenjacht-artiest is dit echt top!

    /   Reply  / 
 10. Yoshi

  Dit gaat hem niet worden voor Barbara. Prima voor op haar album, maar voor een single had ze met iets sterkers moeten komen.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   +1

     /   Reply  / 
 11. Marja Braddock

  Uiteraard een hit daar is geeneens een discussie over mogelijk! Als mensen dit niet mooi vinden dan ligt er een duidelijk vooroordeel aan ten grondslag! Als je met zo’n stem geboren en gezegend bent dan behoor je tot de “EchteArtiesten” Go for it!

    /   Reply  / 
 12. Peterke!

  Aangenaam verrast! Het is eigenlijk jammer dat het een principe kwestie is. Als Adele dit nummer had uitgebracht had elke radiozender hem nu al tig keer gedraaid. Helaas verwacht ik niet dat dit een hit wordt. Voor mijn gevoel is het wel een hit.

  En even off-topic! Binnenkort! Zeer binnenkort zal Floortje met een nieuwe single komen. Het nummer heet “Revelation”. Aanhouder wint zullen we maar zeggen he haha

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   Echt???

     /   Reply  / 
   1. Yoshi

    Heb haar twitter gecheckt, en die single komt er dus wel. Ze heeft hem in Amsterdam tijdens gaypride al in ‘premiere’ gezongen

      /   Reply  / 
    1. BéTé

     Ja Yoshi.. klopt van die première. En wat je vast OOK al is opgevallen; iedereen – maar dan ook écht iedereen!! – heeft het er over, hè?? Haar eigen tweet is helaas slechts 4 x ge-retweet en die van de DJ maar liefst 7 x :)

       /   Reply  / 
  2. BéTé

   Floortje Smit… die wereldberoemde apothekersassistente??? Aha… een nieuwe single; dat zal mij een Godsopenbaring worden !! :)

     /   Reply  / 
   1. Truus

    WAAAT!!! Geweldig nieuws om mee wakker te worden. Ronald en BeTe, makkelijk oordelen he, als je het nummer nog niet ken! Ik hoop voor Floortje dat het een knaller gaat worden en jullie lekker in de stront zakken!

      /   Reply  / 
 13. Ronald

  Heel veel enthousiasme van mensen hier, maar een hit worden wordt dit liedje niet. Laat het gegeven weg dat het iemand uit The Voice is geweest, maakt het misschien een grotere kans om te scoren.Nog niet gesignaleerd in Itunes.
  @Peterke! Fijn voor Floortje. Maar zij scoorde niet, scoort niet en zal nooit een hit gaan scoren…

    /   Reply  / 
 14. Karina

  Denk dat we vast kunnen stellen dat dit nummer een absolute hit is. Dat het nummer niet in Itunes terug te vinden is, zegt uiteraard niets. Dat heet politiek. Barbara, met 89% bewijs jij dat de absolute muziekliefhebber jou ongelooflijk steunt en je hebt een product neergezet dat wij eigenlijk niet kennen in Nederland. Het werd tijd dat wij eens wakker werden geschud, je bent een ster…

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Politiek? Omdat een nummer niet in I tunes staat? Wat is dat nu weer voor ‘n rare redenering? Heeft niks met politiek te maken.
   Als dit nummer geen hit wordt, waar zou het dan aan liggen?

     /   Reply  / 
   1. Karina

    Verdiep je er maar eens in. Dan leer je helaas al vrij snel dat we allemaal op 1 kunnen komen, of een poosje in de top 10 kunnen blijven hangen, zo lang als we willen en wanneer we dat willen. Jij en ik ook, ;-) Laat deze dame maar inwerken, sudderen en dat komt bovendrijven.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Ja dat is waar, iedereen kan op 1 komen dat is de laatste jaren (o.a door de zgn talentshows) wel bewezen.
     Maar dan heeft het nog niks met politiek van doen. Dat heet gewoon marketing of manipulatie. Iets waar met name shows als The Voice zich van bedienen. Als deze vrouw zo goed was, was ze allang komen bovendrijven…

       /   Reply  / 
     1. karina

      Ze komt Sept met haar debuutplaat uit en ze is THAT good ;-) ))

        /  
 15. kim spierenburg

  Prachtig nummer en wat mij betreft een hit! Ja ze heeft heeft meegedaan met de VOH maar daarnaast mogen we niet vergeten hoe hard zij zelf heeft gewerkt om tot dit mooie nummer te komen!Zij heeft haar hart gevolgd en heeft mooie mensen ontmoet die haar hebben willen helpen. Alleen dat al zegt iets over haar en haar stem.

    /   Reply  / 
 16. Henk

  Mooi voor op een cd, maar weinig verschil tussen couplet en refrein. Het nummer kabbelt wat voort. Prima zangeres.

    /   Reply  / 
 17. Henk

  Heb wel voor HIT gekozen omdat het een goede produktie is en te slecht voor SHIT. Maar ik denk toch dat het geen HIT wordt.

    /   Reply  / 
 18. BéTé

  Heel benieuwd wat het plaatje gaat doen als al Barbara haar 11,8K volgers op Twitter het eens massaal zouden gaan downloaden :) Kom maar op dames (en een enkele heer) !!

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   ze koopt tenminste niet haar plaat om, zoals voormalig coach Jeroen vd Boom wel momenteel doet

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Barbara heeft gister hoogstpersoonlijk dit NL Pop Hit of Shit artikel getweet. Dat is dus waarom er opeens zoveel (“overdreven”) positieve reacties binnenstroomden hier ;)

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

     Retweeten of delen op Twitter en Facebook doen veel meer artiesten, dat geeft niks. Graag zelfs! Als fans reageren is dat ook heel mooi.

       /   Reply  / 
     1. BéTé

      Ehh… heb ik dan vermeld dat er wél wat mee mis was? Dacht toch van niet ! Ik maakte slechts melding van een feit wat me opgevallen was.

        /  
 19. Ronald

  Nog steeds niet gesignaleerd in I Tunes.
  Helaas voor Barbara, geen hit.

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   De single kwam op 21 juli uit. Toen scoorde ie wel enkele dagen redelijk goed in de iTunes Top 100, maar niet lang genoeg om de weeklijsten te halen. Het album is waarschijnlijk belangrijker.

   Je bent iets te kritisch hoor. Barbara heeft een deal bij Challenge Records, een pop en jazzlabel http://www.challengerecords.com Dus niet bij het door jou zo verfoeide 8ball van John de Mol.

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    Kritisch is my middle name.
    Een deal bij een platenlabel hebben betekent niet automatisch succesvol, Marcus. Er waren er zoveel die dat riepen…

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

     Als het hele album zo goed is wordt ze denk ik wel geboekt voor optredens in het land. Gigs zijn belangrijker dan chart-noteringen. Kensington zegt het vandaag nog in de krant.

       /   Reply  / 
     1. Ronald

      Daar heb je gelijk in. Dus kan Nathalie maar ook die andere ex deelnemers zich beter richten gaan richten op optredens. In het geval van deze Barbara, als ze zich toch in de jazzhoek begeeft, zou North Sea Jazz goed zijn om zich in de picture te spelen.
      Singles van ex zangshowdeelnemers floppen toch over het algemeen dus verstandig als ze het aanpakt zoals bijv. Kensington.

        /  
     2. Johan van de Velde

      Optredens mogen dan als belangrijker gezien worden dan chartnoteringen, dankzij zo’n notering kun je wel weer veel vaker (en voor hogere gages) optreden.

        /  
     3. Ronald

      Dat is zeker waar, Johan.
      Maar je kan ook prima leven van je muziek zonder ooit maar een hit te hebben. Kijk bijv. maar naar Slayer, een grote naam in de thrashmetal. Door menig wereldtour en jarenlang spelen toch rijk geworden.

        /  
     4. Yoshi

      Net als Sabrina Starke, scoort voor geen meter, maar wordt wel vaak geboekt

        /  
     5. Ronald

      Ja, ook een goed voorbeeld.

        /  
     6. Ronald

      Heeft allemaal met kwaliteit te maken. Als je gewoon je eigen weg kiest dan lukt het vanzelf wel. Iets doen wat een ander je opdraagt (zoasl bij The Voice e.d.) werkt niet. Dan ben je een formule, een produkt. En formules zijn op een gegeven moment uitgewerkt…

        /  
 20. Patricia

  Volgens mij heeft het te maken met gunfactor waarom tvoh artiesten geen hit scoren en ook niet blijven ‘hangen’ bij het grote publiek. Men geniet van hen in het programma, men wordt entertaint. Maar ze gunnen hun een carriere niet omdat ze er niet hard genoeg voor hebben gewerkt. Van de ene op de andere dag zijn ze ineens bekende Nederlanders die 3000 euro voor een half uur covers zingen ‘verdienen’ . En dit alleen maar omdat ze mee hebben gedaan aan een televisieprogramma. Andere artiesten hebben jarenlang zichzelf moeten bewijzen om hetzelfde zo niet minder te ‘verdienen’. Hen wordt het meer gegund. Daarnaast zijn de mensen achter tvoh er niet op uit op sterren te creëren. Als dat wel zo was zouden ze tijdens het programma al met originele songs komen ipv covers.

    /   Reply  / 
 21. Yoshi

  Bibi aka kabouter uit OhOh Cherso doet mee as TVOH. Dat was duidelijk in de promo te zien.

    /   Reply  / 
 22. BéTé

  YESSS een níeuw seizoen TVOH !!! Daar ben ik wél weer ff aan toe :)

    /   Reply  / 
 23. H.A.R. de Rop

  Een prachtig lied en een formidabele stem. De muziek is niet allen ondersteunend, maar ook gevoelig en mooi.

    /   Reply  / 
 24. Annemiek

  In 1 woord PRACHTIG!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>