Muzikant vindt Sienekes Ik Ben Verliefd (Shalalie) plagiaat

Er bestaat een kans dat we worden gediskwalificeerd voor het Eurovisie Songfestival van 2010. Vader Abraham wordt namelijk beschuldigd van plagiaat voor het nummer Ik Ben Verliefd (Shalalie). Aangezien alle liedjes voor het Eurovisie Songfestival origineel moeten zijn, betekent plagiaat automatisch diskwalificatie. Muzikant Dick van Altema herkent er zijn compositie Angelien in, dat hij vele jaren terug voor Arne Jansen schreef. Van Altema heeft geprobeerd de zaak met Pierre Kartner te regelen maar dat is niet gelukt. Dus zoekt hij de publiciteit, onder andere via RTL Boulevard.

Dick van Altema heeft een klacht ingediend bij auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. De instantie heeft de klacht binnengekregen en bij haar Vaste Commissie Plagiaat (VCP) neergelegd. Deze commissie bestaat uit muzikale deskundigen en juristen. Zij komen 23 juni bij elkaar en beoordelen dan de klacht.

Sienekes coach Marianne Weber is niet in paniek. Tegenover RTL Boulevard zegt ze: “Laat de commissie zich er maar over buigen. Als je een hit hebt, krijg je dit altijd. Waarschijnlijk melden zich nog wel meer mensen en gaat dit een heel leven leiden.”

In de uitzending vanavond was een fragmentje te horen van Angelien. Dan blijken de coupletjes vrij veel van elkaar weg te hebben, alleen is Angelien wat sneller dan Ik Ben Verliefd (Shalalie).

Aangezien de uitspraak over het vermeende plagiaat pas na de finale van het Eurovisie Songfestival plaatsvindt, zou de diskwalificatie met terugwerkende kracht gelden.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Muzikant vindt Sienekes Ik Ben Verliefd (Shalalie) plagiaat

 1. Richard

  Nieuwe single GLENNIS GRACE is gelekt!! Check youtube:D

    /   Reply  / 
 2. Henk

  En lijkt dit er ook niet een beetje op? Kurt Darren ‘Af en af’: http://www.youtube.com/watch?v=LNSivi8CSP
  Nou ja, 1 regeltje lijkt er op. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Laat Sieneke nu maar gewoon lekker relaxt naar het Songfestival gaan en ik voorspel een finaleplaats. Vader Abraham lacht het laatst en dus het hardst.

    /   Reply  / 
 3. @lbert

  tja er zit een stukje in wat er op lijkt, maar welk nummer lijkt nu niet ergens anders op, Sienek zing in de nieuwe versie ook een aantal tonen anders waardoor de gelijkenis minder word

    /   Reply  / 
 4. pien

  tja, kan het niet zo zijn dat alles wel een beetje op elkaar gaat lijken op den duur…..Kan me nog een songfestival lied herrinneren dat duidelijk iets “gepikt”had van een Abba song…

  Nee , ik vind dit een liedje dat geheel op zelf staat , wel heel in de verte iets bekends ….
  Vind dit toch wel heel flauw , om er nu mee naar buiten te komen , omdat er met Pierre Kartner niets “te regelen” viel … :S

  Sieneke: Go for IT.

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Wat een heisa om een liedje wat toch kansloos is.
   Plagiaat of niet, winnen gaat het niet.

     /   Reply  / 
 5. Pingback: Ik Ben Verliefd (Shalalie) is plagiaat-claim kwijt | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>