Album met nieuw werk van Doe Maar uitgesloten

‘Dat was toen. Alles wat je doet om dat terug te halen wordt pathetisch’

Popicoon Henny Vrienten sluit uit dat er nog een nieuw album van Doe Maar komt. Dat blijkt uit een interview met FaceCulture dat donderdag online kwam.

Onder de noemer 32 Jaar Later geeft Doe Maar op 14, 15 en 18 juni 2016 drie nieuwe shows in de Ziggo Dome. Het is de vijfde keer dat de legendarische band bij elkaar komt voor reünieoptredens. Het zal in ieder geval blijven bij het spelen van de jaren ’80-hits want nieuwe Doe Maar-muziek zal er niet komen.

In het jaar 2000 bracht Doe Maar met het album Klaar voor het laatst nieuw materiaal uit. Daarop is te horen hoe Ernst Jansz en Henny allebei een andere kant op zijn gegaan. Henny vindt Klaar meer een album van twee componisten die elkaar aardig vinden en die samen nog een plaat hebben gemaakt.

De echte Doe Maar-sound

Henny: ‘Maar het was niet echt het bandje van vroeger meer. Weet je, het zo van die tijd. De echte Doe Maar-sound, dat was toen. En ik denk dat alles wat je doet om dat terug te halen wordt pathetisch. Ik denk dat we dat niet moeten doen.’

Geen nieuwe liedjes dus, maar fans hoeven niet te rouwen. De mannen maken soloalbums – zoals recentelijk Alles Is Anders van Henny Vrienten – en Doe Maar heeft een schat aan Nederpopklassiekers die tijdens de shows in de Ziggo Dome ook te horen zijn. Het is voor ’t eerst dat Doe Maar in deze concerthal speelt.

Tickets voor 32 Jaar Later van Doe Maar via ticketmaster.nl

Video: Henny Vrienten bij FaceCulture

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>