Gouden Harp: Kane, VanVelzen, Nick & Simon en Tony Berk

Op het Buma Harpen Gala zijn de gouden harpen weer uitgereikt, een onderscheiding die kan worden gezien als oeuvreprijs toegekend door de auteursrechtenorganisatie. Net als vorig jaar koos Buma er voor om ook iemand van achter de schermen te belonen met zo’n Harp en wel Tony Berk. Hij was ooit één van de grondleggers van Radio Noordzee, is tegenwoordig directeur bij 8Ball Music en bestuurssecretaris bij Buma zelf. De andere winnaars zijn opvallend jong: Kane, VanVelzen en Nick & Simon.

In het verleden werd de Gouden Harp namelijk vaak toegekend aan artiesten in ruste. Maar Kane, VanVelzen en Nick & Simon zijn nog volop bezig met optreden en het opnemen van platen. Kane iets langer dan de andere twee acts. Voice-over Daniël Dekker stelt dat Kane in zijn carrière meer dan een miljoen platen heeft verkocht.

VanVelzen bracht drie albums uit (waarvan twee tot een tweeluik behoren) en Nick & Simon hebben nu vier studioalbums op hun naam staan. De heren vullen in oktober meermalen het Gelredome voor Symphonica in Rosso. VanVelzen en Nick & Simon zijn bovendien coaches bij The Voice of Holland.

Drie opvallende doch terechte winnaars onder de artiesten. Gefeliciteerd!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>