Stelt Charly Luske single uit om rivaal Chris Hordijk?

“Ik wil even vertellen dat mijn nieuwe single niet in juli, maar in augustus uitkomt.” Dat meldt Charly Luske op Twitter. Ik veronderstel dat het feit dat zijn The Voice-rivaal Chris Hordijk deze week zijn nieuwe single gelanceerd heeft weleens mee zou kunnen spelen.

De zangers vissen immers in dezelfde vijver met hun radiovriendelijke doch vrij mediocre poprock-songs. Ik vind het wonderlijk waarom zij niet kiezen voor een meer uitgesproken eigen stijl. Binnen het genre van hun keuze bestaat gigantisch veel internationale concurrentie. En niet van de minste artiesten en bands.

Als ze zelf fan zijn van bepaalde internationale popgrootheden hoeven ze nog niet meteen ook precies zo te gaan klinken, toch? Dat probleem signaleer ik overigens bij meer Nederlandse artiesten dan enkel Charly en Chris. Het slappe-aftreksel-effect.

Wat dat betreft heeft Iris Kroes absoluut terecht The Voice gewonnen. Zij onderscheidt zich veel meer van andere artiesten, en niet alleen door haar harp. Maar goed, een maandje wachten op de nieuwe single van Charly dus. Dan zullen we zien of die qua sfeer en stijl veel verschilt van het product dat Chris Hordijk deze week op ons losliet.

Jump From A Waterfall van Chris komt deze week overigens nieuw binnen op 51 in de Single Top 100. Een soortgelijke entree als The Rush of Life (de single) van VanVelzen in februari. Dat nummer piekte uiteindelijk op plek 16 en hield het 13 weken vol in de chart.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Stelt Charly Luske single uit om rivaal Chris Hordijk?

 1. inge

  Iris mag wel gewonnen hebben, maar uiteindelijk gaan Charly en Chris er met de winst vandoor, voor hoelang et nog duurt, maar ik gun het die jongens van harte! Ze hebben een goede stem

    /   Reply  / 
 2. Chantal

  Ja van Iris hebben we al eeuwen niks meer gehoord.

    /   Reply  / 
 3. vinn

  Ik hoop voor het genre talentejachten dat Ben Saunders en Shary-Ann hun succes vast houden. En dat Iris nog met een geweldige plaat (ala Adele) komt.
  Deze 2 jongens zouden ook blijfertjes kunnen zijn mits ze zich meer ontwikkellen.
  Verder hoop ik dat Sharon de NL Beyonce/Rihanna wordt. en dan gaan mensen zeggen maar die hebben we al, maar so what! Hun muziek is heerlijk en het is leuk om zo iemand ook in NL te hebben

    /   Reply  / 
  1. SHIZZLE

   Iris moet juist niet komen met een plaat ala Adele komen. Ze moet zichzelf onderscheiden van de rest. Er is al een Adele dus ja. En Sharon wordt ook geen Nederlandse Beyonce/Rihanna. Dat werkt niet in Nederland en daar is Nederland ook te klein voor.

     /   Reply  / 
 4. Eric

  Ik zou er niet teveel meer van verwachten, vinn. Het zijn mensen uit talentenshows en daar heeft Nederland het nu eenmsal niet zo op. Van Ben Saunders al n tijd niks vernomen…

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Miss Montreal stormt Single Top 100 binnen | NLpop

 6. Pingback: The Opposites met Slapeloze Nachten op 2 in Single Top 100 | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>