Hit of Shit: eliZe – Pass The Dutchie (Treat Me Right)

Klompen, molens, sexy boerenmeidpakjes en een metersgrote Nederlandse vlag. Dat zien we in de clip bij de nieuwe single van eliZe! Wie had dit verwacht? Deze keer geen eurodance, maar een reggaepop track; een cover van een reggaeklassieker.

Op Youtube zijn de meningen over deze verrassende nieuwe single van eliZe verdeeld. Ik vind de clip persoonlijk wel grappig. Je kan het maar beter als een parodie zien, maar dan wel een erg gelikte en uitdagende satire op de hele Ik Hou van Holland-vibe.

Met de kwaliteit van het nummer heb ik op zich ook geen problemen. Het origineel, Pass The Dutchie van de Britse reggaeband Musical Youth uit 1982, is zo sterk dat je die eigenlijk helemaal niet moet willen proberen te overtreffen. Maak er gewoon een eigen versie van, zonder pretenties. Dat is wat eliZe gedaan heeft, dus ik vind het prima.

Goed, misschien met een hele ingetogen, emotionele versie zou het origineel overtroffen kunnen worden, maar dan wordt het een heel ander nummer. Ik ben sowieso blij dat eliZe laat zien dat ze er nog is. Ze ziet er trouwens als altijd weer spetterend uit.

Ik kijk uit naar meer nieuw eliZe-materiaal na Pass The Dutchie, en dan het liefst ook weer een paar vette eurodance-hits. Op Twitter kan je @eliZemusic persoonlijk volgen.

Pass The Dutchie (Treat Me Right) op iTunes

eliZe - Pass The Dutchie (Treat Me Right)

Loading ... Loading ...


Video op Youtube

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Hit of Shit: eliZe – Pass The Dutchie (Treat Me Right)

 1. Henk

  Het is absoluut niet mijn liedje, maar ik denk dat dit best weleens een Hit(je) kan worden dus vandaar heb ik ‘Hit’ gekozen.

    /   Reply  / 
 2. Joey

  Ik ben blij dat ze weer terug is! Hitttttt

    /   Reply  / 
 3. Jean

  Vreselijk! Het nummer is afschuwelijk en getuigd van weinig creativiteit.
  Clip gaat wel. Ik zeg shit, ik zie dit geen hit worden en al helemaal geen grote comeback voor Elize met nummers als deze.
  Heel jammer!

    /   Reply  / 
 4. Peterke!

  Ik vind dit echt een heerlijk nummer! Zeker niet haar beste nummer, maar ben blij weer wat nieuwe muziek van haar te horen.

    /   Reply  / 
 5. vinn

  Shake, Automatic, I’m No Latono, Into your System allemaal top nummers van Elize. Het was ook jammer dat haar succes afnam en ze eigenlijk heel lang niet in beeld is geweest. Ik zag haar echt als één van de nieuwe grote NL artiesten.
  Als ik in 2005 wist dat later TVOH zou komen met bekende artiesten had ik gedacht dat zij er dan nu in zat.

  Vind het nummer wel geinig en zou eigenlijk een dikke remix moete krijgen van Afrojack & dan kan er ook los op worden gegaan in de clubs

    /   Reply  / 
 6. Arjan Hensens

  Ik vind dit erg leuk voor een NLse artieste als Elize :)

  Beetje Gwen Stefani style :)

    /   Reply  / 
 7. Ronald

  Zou ze weten wat het woord Dutchie betekent?
  Volgens mij niet.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Nee, waarschijnlijk niet.
   In feite is dat ook het manco. Ze begrijpt niet wat ze zingt. Dat geldt voor zowel muziek als tekst.

     /   Reply  / 
 8. ivo

  het nr is ok ik vind dat Elize dance moet doen daar past haar stem het beste bij

    /   Reply  / 
 9. MIna

  Leuk! Maar zou meer Dubstep/autotune invloeden in gemoeten om het toch wat dance te maken..jammer maar wel leuk! Ze had er een Party In The USA achtig liedje van moeten maken..leuk..dit is alleen geen OOVER ze heeft alleen het refrijn GESAMPELD…

    /   Reply  / 
 10. Jelle

  Leuk nummer! Maar hoor ook liever de oude dance eliZe :)

    /   Reply  / 
 11. Pingback: eliZe: ‘ze hebben mijn halve stemband weggesneden’ | NLpop

 12. SHIZZLE

  Leuk! Maar popdance past meer bij haar.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>