Veelzijdige Niels Geusebroek komt met pure popplaat

NLpop-interview met Niels Geusebroek over het onverwachte succes van Year of Summer, het stempel van The Voice of Holland, en zijn komende single en album

Als het aan het publiek had gelegen had hij in het tweede seizoen van The Voice de finale gehaald, maar zijn coach gaf net iets te weinig punten. Nu scoort hij met Wildstylez één van de grootste hits ooit door een ex-deelnemer uit de talentenshow. Year of Summer is al maanden niet uit de charts weg te branden. Wat zijn de plannen van Niels Geusebroek?

Allereerst gefeliciteerd met het succes van Year of Summer. Hadden jullie verwacht dat het zo’n grote hit zou worden?

Dank je! Nee, zeker niet! Wildstylez en ik sloegen de handen ineen om een liedje te maken voor zijn live-set. Zodoende mocht ik een paar keer mee om het nummer live te zingen. Mysteryland was het laatste festival van het zomerseizoen. We dachten toen dat de samenwerking tot een einde was gekomen. Little did we know…

Twee maanden later bracht Be Yourself Music, de platenmaatschappij, het nummer alsnog uit en binnen twee weken stond de track redelijk hoog in de hitlijsten. Vanaf dat moment bleef ie elke week stijgen en meer gedraaid worden en rond eind december, op de koudste dag van het jaar, stond Year of Summer op nummer 2 in de charts. We dachten dat we een zomertrack hadden geschreven, maar dat ie ‘t ook zo goed zou doen in de winter, of ongeacht de winter, hadden we nooit verwacht.

Ga je in deze stijl verder met je komende single en album?

Nee (lachend), ik heb altijd een voorliefde gehad voor authentieke popliedjes. Ik heb nu zelf een ‘puur’ album gemaakt, zonder digitale en dance-invloeden. Juist weer terug naar de basis. Maar ik blijf in de toekomst wel samenwerken in de dance. Dat is te leuk om niet meer te doen.

Welke (internationale) acts vind jij goed?

Qua popartiest en liedjesschrijver vind ik dat P!nk er op dit moment met kop en schouders bovenuit steekt. Elk liedje dat ze uitbrengt is een enorme hit. Verder zijn er veel goede singer-songwriters zoals Tom Odel en Fink. Mumford & Sons als band is ook te gek. Nederlandse bands als Kensington en Mister & Mississippi vind ik erg goed. Qua dance Showtek en Wildstylez.

Dus ondanks dat je nu gigantisch scoort met een dance-single, heb je toch gekozen voor een puur album. Is er geen druk om juist door te gaan in de dance?

Nee hoor (lachend), ik doe niet zo aan druk. Ik maak gewoon wat ik zelf erg mooi vind. Dat lijkt me vervolgens ook de grootste kans op eventueel succes. Maar er liggen nu wel meer mogelijkheden vanwege Year of Summer. Die ga ik verder wel goed onderzoeken. Het mooie aan muziek is dat je verschillende dingen naast elkaar kan doen. Dat houdt het voor mij ook afwisselend en inspirerend.

Met wie ga je dan werken, qua schrijvers en producers?

Ik ben momenteel met een drietal dj’s bezig, maar vind dat ik daar nog weinig over te zeggen heb, omdat de liedjes nog niet af zijn. Ik wil niemand in verlegenheid brengen. Voor hetzelfde geld gaat ‘t toch niet door. Maar het zijn wel flinke namen.

Eva Simons en Sharon Doorson (ook uit talentenshows) scoren met dancepop, en zelfs Jan Dulles van 3JS probeerde het onlangs. Ook Ben Saunders verlegt nu zijn focus en komt met een dance-single. Wat vind je daarvan?

Ik begrijp dat artiesten die mogelijkheden bekijken. De muziekindustrie is een grillige wereld, maar tegelijkertijd is dance succesvol en groeiende. De mensen die je noemt zijn zeer goede vocalisten, dus die kunnen zich moeiteloos verbinden aan een dance-plaat.

Ik denk alleen dat het een misvatting is wanneer je ‘even tussendoor’ een dance-plaatje inzingt, omdat dat wel scoort. Het liedje en de sfeer moet nog steeds goed bij de artiest passen. Dat verklaart volgens mij ook grotendeels het succes van Eva en Sharon. Met het juiste liedje gaat dat Jan en Ben ook vast lukken.

Wat vind je er trouwens van als mensen steeds weer over The Voice beginnen?

Ach, begrijpelijk. Het is natuurlijk een enorm groot programma en daarmee het meest recente grote ding dat ik gedaan heb. Ik ben ook tot de halve finale gekomen, dus dan zit je dusdanig lang in de show dat je eraan verbonden blijft. Ik vind het wel fijn dat mensen me nu ook in één adem noemen met Year of Summer of Silkstone (mijn vorige band).

Veel radio-dj’s hebben het de laatste tijd juist steeds meer over mijn zogenaamde veelzijdigheid. Als je lang genoeg muziek blijft maken en zo nu en dan verschillende dingen doet, komen die diverse indrukken vanzelf en zal The Voice een onderdeel uitmaken van een breder profiel. Tenminste, dat hoop ik… (lachend)

De eerste solosingle van Niels Geusebroek, getiteld The Truth, gaat dinsdagochtend in première in de show van Giel Beelen op 3FM. Vrijdag komt die single officieel uit. Niels’ album gaat Lines heten en komt op 23 mei uit. (Foto: Hans-Peter van Velthoven)

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Veelzijdige Niels Geusebroek komt met pure popplaat

 1. Peterke!

  Mooi interview Marcus!

    /   Reply  / 
 2. Lia

  Ik ben benieuwd! Vond Niels de beste van twee seizoenen TVOH (nadat in het tweede seizoen de finalisten covers als single hadden uitgebracht, heb ik het derde seizoen aan me voorbij laten gaan) en denk dat hij geluk heeft gehad dat hij uiteindelijk niet heeft gewonnen.

    /   Reply  / 
 3. Kamper

  Een beetje de tragiek van ons Nederlanders. Voor internationaal mainstream succes is men veroordeeld tot het genre ”Dance”. De taal speelt daar een ondergeschikte rol en dan kunnen we nog medoen. Maar ik moet altijd vrolijk lachen om Nederlandse artiesten met singer-songwriters ambities in het Engels. En dan hopen op internationaal succes. Het zal niet gebeuren. Het niveauverschil is té groot. Wereldberoemd in eigen land is het hoogst haalbare.

    /   Reply  / 
 4. Johan van de Velde

  “Puur” betekent m.i. vaak:saai. Verder begrijp ik niet zo goed wat Niels met “authentieke popsongs” bedoelt. Toch niet covers?
  Marcus, wat zijn “er acts”?

    /   Reply  / 
 5. Yoshi

  Ik ben benieuwd! Hij was inderdaad vocaal erg goed!

    /   Reply  / 
 6. bingochartsr

  Ik wens hem alle succes toe!

    /   Reply  / 
 7. Ronald

  Met Silkstone maakte hij al mooie liedjes. Zoek er eens materiaal van op als jullie Niels goed vinden. Mooie rockliedjes en ballads.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Grappig, Ronald prijst een ex-talentenshowdeelnemer…
   Ronald, misschien een idee om jezelf Ronald2 o.i.d. te noemen om eventuele verwarring te voorkomen?

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    Niet helemaal waar, de meeste kennen hem van The Voice, ik al van zijn tijd met Silkstone. Die Niels beoordeel ik.

      /   Reply  / 
    1. Bart

     Je mag hem ook best beoordelen van The Voice hoor. Hierin was hij ook steengoed!

       /   Reply  / 
     1. Yoshi

      Ook heeft hij inderdaad al met Silkstone een paar albums gemaakt

        /  
 8. Pingback: Hit of Shit: Niels Geusebroek - The Truth (video) | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>