Hit of Shit: Wende – Tower Song (video)

Speelfilmdebuut Wende bejubeld, officieuze titelsong gelanceerd

Kleinkunst-icoon Wende Snijders maakt momenteel haar speelfilmdebuut in de nieuwe Nederlandse film Zurich van regisseur Sacha Polak. De hoofdrol werd speciaal voor Wende geschreven en de recensies zijn goed tot ronduit lyrisch.

Sommigen zeggen ‘acteerdebuut’ maar die mensen hebben wellicht nog nooit een voorstelling van Wende gezien. De inleving en interpretaties in haar shows zijn ook deels acteerwerk. Het is dus beter om te praten over een speelfilmdebuut.

De film gaat over Nina (gespeeld door Wende) die in de truckerswereld langs de snelwegen van Europa zwerft in een wanhopige poging het verleden te vergeten. Nina zingt en neuriet in de film diepzinnige liedjes zoals Tower Song van de Amerikaanse singer-songwriter Townes Van Zandt. Een tijdloos nummer.

Wende vond het lied zo mooi dat ze het heeft opgenomen (met het Red Limo String Quartet, Maarten van Damme en Rutger Reinders). Heel anders dan het origineel uit 1971, maar qua emotie en diepgang doet het er niet voor onder. We kennen Wende. Zij heeft een topgevoel voor muzikaliteit. Echt schitterend.

Tower Song op iTunes en Spotify

Wende - Tower Song

Loading ... Loading ...

Video: Tower Song

Wende op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of Shit: Wende – Tower Song (video)

  1. Marcus Lucas Auteur

    Update: videoclip toegevoegd.

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Deprimerend saai nummer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>