Poll: Grootste Nederlandse zomerhit van 2015?

Zomerhitte • Parijs of Drank & Drugs? • Of een onverwachte winnaar?

Augustus is voorbij en het einde van de zomer nadert. Hoog tijd voor de derde uitverkiezing van de NLpop Zomerhit van het Jaar. Welk liedje wordt de opvolger van This Is What It Feels Like van Armin van Buuren en Home van Dotan?

De afgelopen twee keer bleek dat NLpop-bezoekers hier een uitstekend gevoel voor hebben. This Is What It Feels Like groeide uit tot een wereldhit en werd zelfs genomineerd voor een Grammy, en ook Home sleepte veel prijzen in de wacht.

Dit jaar is de situatie toch weer anders. De kans dat een Nederlandstalig nummer wint is groter dan vorige keren. Dat maakt het kiezen gelukkig niet veel moeilijker, want je kan in deze poll gewoon meerdere opties aanvinken:

Nederlandse zomerhit van 2015?

 • Kenny B - Parijs (24%)
 • Lil Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs (23%)
 • Eva Simons ft Konshens - Policeman (15%)
 • Armin van Buuren ft Mr Probz - Another You (12%)
 • Anouk - New Day (8%)
 • Natalie La Rose ft Jeremih - Somebody (7%)
 • Martin Garrix ft Usher - Don’t Look Down (4%)
 • Sam Feldt - Show Me Love (3%)
 • Tiësto & KSHMR ft Vassy - Secrets (3%)
 • Afrojack ft Mike Taylor - SummerThing (2%)
Loading ... Loading ...

Video: Mashup Summer 2015 (internationaal)

Selectie: Nederlandse producties, op basis van hitlijstprestaties en buzz in juni, juli en augustus. Enkele twijfelgevallen vielen af voor deze selectie, maar de grootste zomerhits van Nederlandse makelij staan er absoluut bij! (Foto: Luis Hernandez)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Poll: Grootste Nederlandse zomerhit van 2015?

 1. tammer

  Voor mezelf was dat ZEG DAT NIET van Ronnie Flex en Lil Kleine. Prachtig liefdesnummer. Maar de objectiviteit gebiedt dat Drank en Drugs op de absolute eerste plaats staat. Zelden een Nederlands nummer geweest dat zo n diepe impact had. Zelfs nog een grotere hit dan Kenny B s Parijs (zeer verdienstelijke 2e)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>