Hit of Shit: Ronnie Flex & Mr. Polska – Niemand

Hoogste nieuwe in Single Top 100 schudt Nederpop-scene wakker

‘Niemand’ van Ronnie Flex & Mr. Polska is deze week op de 19de plaats de hoogste nieuwkomer in de Single Top 100. Het is ook de titelsong van de nieuwe Nederlandse film Popoz naar de gelijknamige tv-serie van Comedy Central.

Het nummer is geweldig geproduceerd door Boaz. We horen er duidelijk de sound van 2015 in terug, die we ook kennen uit internationale hits van Major Lazer tot Calvin Harris. In de Nederpop willen we graag nog veel meer van dit niveau!

De single wordt verder ook uitstekend ontvangen door fans van Flex en Polska (ze zijn op YouTube inmiddels al over de 1 miljoen views) maar toch wil ik een kritische kanttekening bij de song plaatsen. Los van de ijzersterke productie maakt de overheersend zware autotune in de vocalen het bijna een persiflage.

Zou er niet meer uit deze sterke songs en producties te halen zijn als ze vaker gaan samenwerken met de grootste Nederlandse artiesten uit de mainstream?

Publiek veroveren

Ik vind Ronnie, Polska en Boaz helemaal geweldig, ben zeker geen hater, maar als je zulke goede liedjes maakt, lijkt het mij verstandig om te proberen niet alleen je bestaande fans te behagen, maar ook een veel breder publiek te veroveren.

Aan de andere kant zitten er in de Nederpop blijkbaar ook hordes artiesten een beetje suf voor zich uit te staren, zich afvragend hoe zij zich in 2015 nog kunnen vernieuwen, terwijl platenlabel Top Notch aan de lopende band antwoord geeft.

Hopelijk worden de slapers na het horen van ‘Niemand’ wakker, en groeit het respect voor hoe goed dit is. Zodat we de komende tijd nog veel meer vette collaboraties en nieuwe Nederpop-producties mogen verwelkomen!

Niemand op iTunes en Spotify

Ronnie Flex & Mr. Polska - Niemand

Loading ... Loading ...

Videoclip: Niemand

Ronnie Flex op Twitter en Facebook • Mr. Polska op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Hit of Shit: Ronnie Flex & Mr. Polska – Niemand

 1. tammer

  Ronnie Flex heeft helemaal geen andere mainstream bekende popartiesten nodig. Het is eerder andersom. Flex mag zich wat mij betreft al 2 jaar de grootste popartiest van Nederland noemen. EEn bezeten werker: op eeuwige zoektocht naar de beste beats, de best collabo artiesten , de mooiste clips, de meest catchy teksten en onbeschaamd in zijn jacht op eeuwige faam. Tussenstand, 24 grote hits en 100 miljoen kliks op youtube. De man waar heel Nederland over praat. En terecht.

    /   Reply  / 
  1. farra

   klopt die jongen werkt hard en hij verdiend het ook al vind ik persoonlijk zijn muziek niet echt goed ofzo

     /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Je hebt het, overigens prima, artikeltje van Marcus blijkbaar niet goed begrepen, Tammer.

  Daarnaast wordt jouw overduidelijke obsessie met Ronnie Flex gelukkig niet met ‘heel Nederland’ gedeeld.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ik vind trouwens Ronnie een leuk artiestje en Boaz kan een prima producer worden, maar Polska is een stuk minder.

   Misschien is hij een leuke gimmick voor een enkel mainstream hitje, maar als rapper swingt ie voor geen meter.

     /   Reply  / 
   1. tammer

    Ik snap je opmerking over gimmick wel hoor. In veel tracks van Polska vind ik ook dat hij “leuk” probeert te doen en raptechnisch niet echt heel goed flowt. Aan de andere kant is de beat van “vinger op de klitter” zo hard, dat het terecht een daverende hit werd, vind ik de Polska in het bovenstaande liedje (waar hij meer zingt dan rapt) nu net wel serieus en als laatste moet je misschien naar de onderstaande link luisteren. Een melancholiek nummer dat uit zijn tenen komt en voor mij zijn beste solo productie: https://www.youtube.com/watch?v=9ziufV8CXwY

      /   Reply  / 
 3. tammer

  Het laatste Ronnie Flex overzicht geeft huiveringwekkende statistieken:

  Overzicht:

  1) Lil Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs 17.571.000 kliks
  2) Lil’ Kleine & Ronnie Flex – Zeg Dat Niet 7.700.000
  3) Ronnie Flex – Zusje ft. Mr. Polska 7.684.000
  4) Yellow Claw – Allermooiste Feestje Ft. Mr. Polska & Ronnie Flex 7.573.000 kliks
  5 Yellow Claw – Nooit Meer Slapen Ft. Ronnie Flex & Jebroer 6,683,000
  6) Mr. Polska ft. Ronnie Flex – Soldaatje 6.031.000
  7) Idaly en Ronnie Flex – No Go Zone 5.848.000
  8) Monica Geuze – Laten Gaan ft. Ronnie Flex 5.014,000
  9) Ronnie Flex, Jandro, Cartiez & Lijpe – Vallen In De Club 4.295.000
  10) Two Crooks & Frenna – Meisjes Blijven Meisjes ft. Ronnie Flex 4.262.000
  11) Ronnie Flex & SFB – N*gga Als Ik 3.506.000
  12) SFB, Ronnie Flex, Lil Kleine & Bokoesam – Investeren in de Liefde 3.259.000
  13) Ronnie Flex – Tankstation 3.039,000
  14) Mr. Polska ft. Ronnie Flex – Ravotten 3.018,000
  15) Jebroer ft. Ronnie Flex – Hoesten als bejaarden 2.000,000
  16) Ronnie Flex, Jonna Fraser & Lil Kleine – Liegen Voor De Rechter 1.903,000
  17) Ronnie Flex – Onder Je Lokken 1,616,000
  18) Ronnie Flex – Ik Wil Het Hebben ft. Gers Pardoel 1,364,000
  19) Bokoesam – Infrarood ft. Idaly & Ronnie Flex 1,294,000
  20) Ronnie Flex – Pocahontas 1,242,000
  21) Ronnie Flex & Mr. Polska – Niemand 1.203.000
  22) Cho – Misschien Wel Hè? Remix (feat. Ronnie Flex) 1,148,000
  23) Yellow Claw – Nooit Meer Slapen Remix Ft. Ronnie Flex 1.133.000

  O ja, HIT nummer 24 kwam gisteren uit en staat op een coole 102.000 kliks alweer: https://www.youtube.com/watch?v=mXg8Ul7q0zc

    /   Reply  / 
 4. Johan van de Velde

  Dit Niemand heeft een behoorlijk goede sound (behalve dan die lelijke, inderdaad persiflage achtige autotune), maar ik vind het toch maar een vaag liedje.

  Zowel qua tekst als melodie is het niet echt te volgen.

  Doordat het als de opvolger van Drank en Drugs wordt gezien en extra promotie door de film krijgt, lijkt het een succesje te zijn, maar een echte hit hoor ik hier niet in.

    /   Reply  / 
 5. tammer

  Over die autotune: Vrijwel alle professioneel gepubliceerde muziek wordt softwarematig aan alle kanten ge-edit. Dus alles wat wij horen bevat in zekere mate vervorming van geluid. Dat sommigen dat weleens teveel vinden, mag natuurlijk.
  Waar Marcus iig een punt heeft, is dat in Ronnie Flex producties nogeal stevig wordt gebruik gemaakt van deze technologie. We zien dit eigenlijk in heel veel Europese landen. Dat is wel verklaarbaar. De laatste 5 jaar komt het grootste gedeelte van de eigentalige popmuziek uit de rapscene. Dat is in Nederland zo, in Bulgarije, in turkije, in Duitsland en noem maar op. Gewoon omdat deze scene het dichts bij de beste beats zit en bij een jonge doelgroep. Maar omdat het vaak exrappers betreft, en er dus enige onzekerheid leeft mbt de eigen ZANGstem, gooit men er liever teveel dan teweinig software enhancing op. Vandaar.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Merkwaardige verklaring, Tammer.

   Waar heb je al deze ‘wijsheid’ vandaan?

     /   Reply  / 
   1. tammer

    Gewoon kijken naar de populairste popmuziek door heel Europa heen. Dus Doddy in Roemenie, Weekend in Polen, Bushido in Duitsland, Black M of Soprano in Frankrijk, Potap in Rusland en noem alle groten maar op. Daar zit behoorlijk veel electronica achter de producties. En zolang deze mannen daarmee het grote succes kennen, zullen ze dat niet veranderen. https://www.youtube.com/watch?v=qmDmcb3BwgM

      /   Reply  / 
 6. abbie

  shit

    /   Reply  / 
 7. tammer

  De enige vraag over NIEMAND is nu nog of de plaat dit jaat nog over de 10.000.000 views duikt. Hangt ook af of de film POPOZ dit jaatr nog in Vlaanderen wordt gereleased, omdat dan pas de Vlaamse radiostations de single NIEMAND gaan draaien…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>