Nils, Owen, Daan en Rein stoppen met MainStreet

Laatste single: Goodbye • ‘We willen nu allemaal onze eigen kant op’

De boyband MainStreet gaat uit elkaar. Dat onthulden de jongens woensdag in RTL Boulevard. In vijf jaar tijd groeiden zij voor het oog van de camera uit van puberjochies tot jongvolwassen mannen. Nu volgen zij ieder hun eigen pad.

Nils Käller, Owen Playfair, Daan Zwierink en Rein van Duivenboden ontmoetten elkaar in 2011 tijdens de audities voor het eerste seizoen van The Voice Kids. Geen van hen haalde daarin de volgende ronde, maar een jaar later braken ze als groep door in het Junior Songfestival met het liedje Stop The Time.

Daarna volgde een reeks tienerpopsuccessen. Al hun muziek scoorde sterk in de Kids Top 20 en negen liedjes pakten noteringen in de grote Single Top 100. Hun debuutalbum Breaking The Rules kwam in 2013 binnen op de eerste plaats van de Album Top 100 en stond in totaal dertig weken in die hitlijst genoteerd.

In 2014 volgden het album Runaway, dat de top 10 haalde, de documentaire Living Our Dream, en vorig jaar de Change Is Good Singles Collection.

Afscheidsconcert

De jongens gaan nu hun eigen weg. Rein gaat acteren in de film Hart Beat die in het najaar uitkomt, Owen wil binnenkort de studio in om solomuziek te maken, Nils wil gaan produceren – loopt nu stage bij Future Presidents, de producers van MainStreet – en Daan gaat zich fulltime richten op zijn sportopleiding.

De laatste MainStreet-single heet heel toepasselijk: Goodbye. Een emotionele ballade met in de clip stemmige zwartwitbeelden van de jongens aan het strand. Op 19 juni vindt in TivoliVredenburg het MainStreet Afscheidsconcert plaats. De kaartverkoop voor die laatste show begint komende zaterdag, 9 april.

Goodbye: SpotifyDeezeriTunes

MainStreet - Goodbye

Loading ... Loading ...

Videoclip: Goodbye

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nils, Owen, Daan en Rein stoppen met MainStreet

 1. BéTé

  Is een “Dag van Nationale rouw” … een idee ?? ;)

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Lol

   Maar weinigen zullen er ‘rouwig’ om zijn…
   ;)

     /   Reply  / 
 2. Sven

  Dit is/was voor Hollandse begrippen een leuke Boyband, met leuke liedjes en vele beugelbek meisjes als fans, zonder één (echte) hit in de Top40.
  Ze stoppen…., maar wat nu?

    /   Reply  / 
 3. tammer

  Toen ze op Engelstalig overstapten was het snel gebeurd. Nu kunnen de fans terecht bij B Brave.

    /   Reply  / 
 4. Linda

  Alleen maar ontzettend veel waardering en respect voor Mainstreet.

  Heel verstandig dat ze over de toekomst nadenken en weet zeker dat dit helemaal goed gaat komen.
  Allemaal heel veel succes met alles wat jullie gaan doen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>