Hit of Shit: Mr. Polska & Teske – Samen (video)

Teske is een YouTube-ster die zich wél creatief ontwikkelt als artiest

Eén van de beste cross-over hiphoppers van Nederland is Mr. Polska. Vorig jaar bracht hij het geweldige Discodochter uit met een feature van Frans Duijts. Daar was ik lyrisch over, en ik vind dat nog steeds een briljante collaboratie.

Ik heb niets tegen autotune. Ik vind het juist wel lekker als het goed toegepast wordt in een productie. Maar ik zeur er ook weleens over. Als een hiphopper een dikke autotune gebruikt op zijn eigen vocal om een refrein melodischer te maken, dan denk ik: waarom haal je er geen goede (feature) vocalist bij?

Polska heeft er een feel voor. Hij stond open voor samenwerking met de populaire vlogger Teske. In tegenstelling tot Monica Geuze kan Teske wél meer dan alleen haar naam als ‘merk’ aan een release verbinden. Zij schrijft teksten en zingt. Haar stem is herkenbaar. Kortom: Teske is een artiest en geen platte marketingtruc.

Deze single, getiteld Samen, werd gemaakt tijdens een sessie bij Live At Red Bull Studios Amsterdam, in samenwerking met MTV. De track is heel goed ontvangen. De productie van Boaz van de Beatz is als altijd uitstekend. De single staat nu (met +930 duizend plays) op een sterke 31e plaats in de NL Spotify Top 50!

Samen: SpotifyDeezeriTunes

Mr. Polska & Teske - Samen

Loading ... Loading ...

Videoclip: Samen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of Shit: Mr. Polska & Teske – Samen (video)

 1. Johan van de Velde

  Dit zal best een hitje kunnen worden, met een prima commerciële (zij het onoriginele) productie en een refreinmelodietje dat blijft hangen, maar het is wel jammer dat er niet wat meer aandacht aan de tekst is besteed, want die is ronduit zwak.

  En dan bedoel ik niet zozeer de bewust gebruikte taalfouten van Polska, maar met name het weinigzeggende, veel te vaak herhaalde, ‘kunnen wij niet samen’.

  Ook de nogal kinderlijke stem van deze Teske, laat het niveau niet veel hoger dan kidpop uitstijgen.

    /   Reply  / 
 2. tammer

  Lekker nummer. Wel iets minder qua beat dan de engelstalige track van Polska op dit label. Jammer dat hij dat niet in het Nederlands heeft gemaakt, want dan zou er veel meer streams zijn gegenereerd.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>