Langverwacht album van O’G3NE in september

Nieuwe liedjes op album komen in aanmerking voor Songfestival

Na hun verpletterende overwinning in The Voice of Holland 2014 wilden de meiden van O’G3NE niet te gehaast een album uitbrengen. Zij kozen er toen voor om eerst losse singles te lanceren. En dat deden ze met gemixt succes.

Niet elke single werd een chart-hit maar we zagen wel een mooie ontwikkeling. Van TVOH-single Magic, via Cold naar Wings to Fly, en van kerstsingle The Power of Christmas naar hun strakste tot nu toe: Take The Money And Run.

Momenteel gooit O’G3NE hoge ogen met hun deelname aan Beste Zangers. Hun covers uit die tv-show trekken veel aandacht en scoren op YouTube en in iTunes. Clown werd zelfs goedgekeurd door Emeli Sandé, de oorspronkelijke artiest.

Derde album

Eindelijk het eerste O’G3NE-album! Het wordt trouwens niet hun debuutplaat want als Lisa, Amy & Shelley maakten zij al twee kids-albums: 300% uit 2008 stond twaalf weken in de Album Top 100 en piekte op de 26e plaats, en Sweet 16 uit 2011 stond zes weken in de albumchart en piekte op de 45e plaats.

Wat kunnen we van het nieuwe album verwachten? Pop en meerstemmigheid. ‘Het wordt niet zo heftig als Take The Money And Run, maar nog steeds heel poppy’, zo vertelde Amy vanochtend in de studio bij Domien op 3FM. Na de albumrelease in september gaat O’G3NE ook op tournee door het land.

Songfestival

En dan de speculaties over het Eurovisie Songfestival 2017. Gaat O’G3NE ons land vertegenwoordigen in Oekraïne? Het is nog vroeg. Avrotros zal in elk geval met de meiden in gesprek gaan. Na de zomer maakt de omroep een keuze.

De releasedatum van het O’G3NE-album past. Volgens de regels van het Songfestival mag het ingezonden liedje niet vóór 1 september commercieel uitgebracht zijn. In principe zullen alle nieuwe nummers van het album dus in aanmerking komen als mogelijke Songfestival-inzending.

Springplank

Maar goed, dat geldt wellicht ook voor het nieuwe album van Kensington. Als de grootste band van Nederland zich bij Avrotros meldt om het Songfestival als internationale springplank te gebruiken, dan lijkt de keuze snel gemaakt.

We weten niet met welke acts de omroep in gesprek gaat. Het blijft de komende maanden wat betreft het Songfestival bij speculeren en wenslijstjes.

Video: Take The Money And Run live op 3FM

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Langverwacht album van O’G3NE in september

 1. Yoshi

  Dat wordt dan het eerste album sinds Iris Kroes voor een winnende TVOH- act.. Ik kan me niet herinneren dat andere winnaars albums hadden uitgebracht, wel enkele runner ups

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Je vergeet Ben Saunders !! ;)

     /   Reply  / 
   1. Yoshi

    Ja sinds Iris Kroes, Ben Saunders won daarvoor..

      /   Reply  / 
 2. Henk

  Ik vind dit echt een verschrikkelijk nummer. Maar hier hoor je wel weer hoe geweldig deze meiden kunnen zingen! Nu nog een superlied……..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>