Hit of Shit: Maan – Give You All I Got (video)

Aandacht vasthouden na deelname aan talentenshow blijft erg lastig

Na haar overwinning in The Voice of Holland lanceerde Maan de Steenwinkel drie singles. En nu is de vierde uit! Tijd voor een recap. Wat zijn de kansen dat Maan een ‘blijvertje’ in de Nederlandse muziekscene zal worden?

Voice-finalesingle Perfect World met Hardwell stond zeven weken in de Single Top 100 en piekte op de 25e plek. Daarna kwam de single Ride It die het negen weken volhield in de chart en piekte op 58. Collaboratiesingle DJ met producer $hirak tenslotte kreeg redelijk wat aandacht, maar geen hitlijstnotering.

Frisse productie, heerlijke vocalen

Na deelname aan een talentenshow is het erg lastig om een gelijk niveau van media-aandacht vast te houden. Maan weet dat ook. Eigenlijk is dat ondoenlijk. Of zo’n artiest zou een veelbekeken real life-soap op tv moeten krijgen, of het middels een show als Beste Zangers met meer coverwerk moeten doen.

Dat kan goed uitpakken, zoals we recent zagen bij O’G3NE. Maar het lijkt er niet op dat de opleving rond Beste Zangers impact heeft op de score van de nieuwe single Loved You First. Die track staat nu virtueel op 152 in iTunes.

Bij Maan is gekozen om haar vierde single te koppelen aan een filmrelease. Give You All I Got is tevens de titelsong van de familiefilm MeesterSpion die vanaf 5 oktober in de bioscopen draait. Het is een prima liedje met een frisse productie en heerlijke vocalen, maar de melodie is niet bijzonder opvallend.

Opbouwen eigen repertoire en stijl

Qua hitlijstprestaties kunnen we nog niet zeggen dat Maan zich na The Voice een prominente plaats in onze muziekscene heeft toegeëigend, maar wat zij wel heel goed doet is het opbouwen van haar eigen repertoire en stijl.

Een consistente lijn met originele producties van nu. Het is te hopen dat Maan de kansen krijgt om daar gewoon mee door te gaan. Of een single nou goed scoort in de hitlijsten of niet. En vooral nadat zich (vanaf vrijdag 21 oktober) weer een nieuwe lichting met Nederlandse Voice-talenten aandient.

Ik denk dat we Maan nog wel vaker zullen tegenkomen in de popscene. Maar de vraag is: zal ze langzaam wegzakken richting schnabbelcircuit, of kan Maan dit consistente niveau vasthouden en toewerken naar een grote hit?

Give You All I Got: SpotifyDeezeriTunes

Maan - Give You All I Got

Loading ... Loading ...

Videoclip: Give You All I Got

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of Shit: Maan – Give You All I Got (video)

 1. Yoshi

  Het nummer is gekraakt op 538.. Niet een al te best begin. Niet getreurd voor Maan want Perfect Ilusion van Lady Gaga was ook gekraakt.. Er is nog hoop voor een carrière dus…

  Ik snap overigens nooit waarom Nederland geen Voice winnaar stuurt naar het songfestival. Er komen prima zangers uit de bus en België haalt altijd met hun winnaars een plek in de finale.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Nee hoor, geen hoop op een werkelijke carrière in de popscene voor Maan.

   Ja, schnabbelcircuit misschien (zoals Marcus al aangaf).

   Deze laatste (wederom zwakke) single is waarschijnlijk haar nekslag.

   En om Maan in één adem te noemen met Lady Gaga is natuurlijk van de gekke.

     /   Reply  / 
 2. Anonymous91

  Ik vind dit nummer geweldig, en ik gun Maan echt een grote carriere in de muziek

  wauw, wat een mooie meid is ze ook

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>