We Got This! O’G3NE album nu al groot succes

Sterke popplaat O’G3NE valt in de smaak bij popminnend Nederland

Vrijdag kwam het nieuwe album We Got This van meidengroep O’G3NE uit! Dat de plaat eind van de week hoog binnenkomt in de Album Top 100 lijkt al zeker. Maar op welke plaats? Wordt het een nummer 1-notering?

De eerste indicaties zijn heel goed. We Got This staat op dit moment op 1 in de iTunes-albumchart en op 3 (na 538 Hitzone en Adele) in de Muziek Top 10 van Bol.com. Maar goed, het is pas dinsdag en dit zijn slechts twee platforms.

Het nieuwe album van Kinderen voor Kinderen kwam afgelopen week binnen op de derde plaats in de Album Top 100 en scoort nog steeds erg sterk. De nieuwe Van Morrison lijkt ook een geduchte concurrent van O’G3NE.

Prettig en gevarieerd

Het album zelf dan. Er staan negen tracks op We Got This, waaronder Take The Money And Run als bonustrack en de single Loved You First. Het is allemaal erg lekker geproduceerd. De O’G3NE-stijl is prettig en gevarieerd. Omdat het niet te veel liedjes zijn verwatert het niet. Het is geen overdosis O’G3NE-pop.

Of de meiden langdurig hoog in de albumlijst blijven? Waarschijnlijk niet. In onze digitale tijd moeten we dit in perspectief zien. De meest recente albums van Ariane Grande, Madonna, Rihanna, Christina Aguilera, Britney Spears, enz. houden het ook maar hooguit een weekje of twee, drie, vol in de top 10.

Daarna zakken ze. In sommige gevallen is het dan snel gebeurd in de hitlijst, in andere gevallen blijft zo’n album nog maanden in de lagere regionen bewegen. Dat is niet zo gewichtig meer als vroeger. Het gebeurt bij de grootste acts.

Tour grotendeels uitverkocht

Veel belangrijker is dat artiesten een tournee koppelen aan de albumrelease. Dat zorgt voor het echte commerciële succes. Dat is ook de route die O’G3NE kiest met een bijbehorende theatertour die nu al grotendeels uitverkocht is. Er zijn nog wel wat laatste kaarten en extra voorstellingen beschikbaar!

Op basis van die factoren kunnen we nu al zeggen dat de albumrelease een groot succes is. Het zou uiteraard helemaal mooi zijn als Lisa, Amy en Shelley aan het eind van de week een nummer 1-album op hun naam kunnen zetten.

We Got This: iTunesBol.com

Update: O’G3NE ruim op 1 in Album Top 100, hernieuwd droomdebuut

O’G3NE - Loved You First

Loading ... Loading ...

Video: Loved You First (live op 538)

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “We Got This! O’G3NE album nu al groot succes

 1. Love music

  Dat popalbums kort genoteerd staan klopt.
  Toch zijn er albums die lang genoteerd staan in de albumlijst. Bijv.die van Arctic Monkeys en Kensington. Meer dan 110 weken nu.
  Lange notities lijken vooral voor te komen bij alternatieve acts.

    /   Reply  / 
 2. yoshi

  Marcus: Sharon Doorson heeft ook een nieuwe single uit. Hopen voor haar dat ze een keer gaat scoren want sinds haar stap naar 8ball heeft ze niet meer zo hoog gescoord als bij Cloud9…

    /   Reply  / 
 3. Love music

  Ja daar zeg je ook wat Yoshi. 8 ball.
  Gaat niet zuinig om met haar talenten, laat ze verpieteren. En ze hebben toch heel wat in huis…

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   Mij is nog steeds niet duidelijk waarom ze weg is gegaan bij Cloud9. Artiesten zijn er naar mijn idee ook meer vrij.. Leonie Meijer zit er al vijf jaar. Ze scoorde daar prima, alleen der album deed het wat minder. Maar alle vier der singles haalde de top40.
   Sinds 8ball alleen Something Beautifull (4weken?) op een lage positie.

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Het was haar eigen keuze …. toch?

    Ze wilde niet meer in het succes- keurslijf van de Dance meelopen en zich meer op Urban pop gaan richten.

      /   Reply  / 
    1. yoshi

     ik denk dat Marcus ook geen fan meer van haar is haha.. ach het zal niet lang meer duren dat Sharon ook opnieuw moet zoeken naar een label want ze scoort voor geen meter

       /   Reply  / 
     1. BéTé

      Op zich klinkt haar nieuwe single muzikaal etc helemaal niet zo slecht. En ook zangtechnisch zul je Sharon niet snel op een valse noot betrappen.

      Maar – heb het afgelopen jaren al vaker gezegd – ik vind haar stemgeluid gewoon niet prettig en gaat me echt vervelen. Op haar ‘You know what’ is dat weer overduidelijk het geval … het is wel een heel eigen geluid maar op een of ander wijze klinkt het behoorlijk mekkerend. Echt jammer!!

        /  
 4. Johan van de Velde

  Saai en ouderwets.

  Jammer.

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Tja, saai / ouderwets… dat zou je niet (mogen) verwachten van meiden rond de 20. En toch is het zo … niet meer & niet minder.

     /   Reply  / 
  2. popfan

   Saai? Dat kun je vinden. Ouderwets? Wat is er ouderwets aan een nummer als Cross Faded?

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    Ik had het over deze Hit of Shit, Loved You First.

      /   Reply  / 
    1. popfan

     Oh, die had ik niet eens gezien. Dit bericht gaat immers over hun album, waar wel een paar aardige nummers op staan.

     Dat gezeur over een moderne sound vind ik trouwens wat overtrokken… het gaat om een goed liedje, dat overleeft altijd wel.

       /   Reply  / 
 5. Love music

  Nummer 1 positie is dan wel behaald, maar het album zal denk ik snel wegzakken een geen lang leven in de albumlijst hebben…

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   We zullen zien, opvallend is dat And More van Sandra van Nieuwland nog vaak gedownload wordt.

     /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

   Denk jij dat dat misschien te maken heeft met het feit dat ze uit een talentenshow komen?

   ;)

     /   Reply  / 
   1. Johan van de Velde

    * @ Love music

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>