Je kan nu stemmen voor de Top 2000 van 2015

Imagine van John Lennon wordt getipt als mogelijke nieuwe nummer 1

Vrijdag zijn de stembussen voor de Top 2000 van NPO Radio 2 weer geopend. Je mag maximaal vijftien liedjes uit de keuzelijst en tien vrije keuzes insturen.

Na de gruwelijke aanslagen in Parijs wordt Imagine van John Lennon getipt als mogelijke nieuwe nummer 1 in de prominente jaarlijst. Ook het prachtige Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij wordt genoemd voor een plaats in de top 10.

Imagine zakte vorig jaar naar de 38e plaats maar scoort over de zestien edities gemiddeld een zevende plek. Mag Ik Dan Bij Jou steeg vorig jaar naar de 19e positie. Die song is pas drie jaar oud dus staat gemiddeld nog op de 1986e plek.

Deze twee emotionele liedjes over oorlog en vrede zullen strijden met de muzikale monumenten Bohemian Rhapsody van Queen, Hotel California van de Eagles, Stairway to Heaven van Led Zeppelin en Child in Time van Deep Purple.

Stem nu via stemmen.top2000.nl

De stemweek duurt tot en met vrijdag 27 november, 22.00 uur. Direct daarna zal de top 3 van 2015 bekendgemaakt worden. De Top 2000 wordt op NPO Radio 2 uitgezonden van Eerste Kerstdag 9.00 uur tot en met oudejaarsavond.

De uitzending begint dit jaar drie uur eerder omdat nieuwkomers in de Top 2000 meestal langer duren dan de oude evergreens die uit de lijst wegvallen. Fans van de Top 2000 vinden het heel vervelend als liedjes halverwege weggedraaid worden dus heeft de zender besloten er meer tijd voor uit te trekken.

Borsato en De Breij bij concert Helden van de Top 2000

Videoclip: Imagine

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Je kan nu stemmen voor de Top 2000 van 2015

 1. Koert Weerts

  Mag Ik Dan Bij Jou

    /   Reply  / 
 2. jacqueline

  wij willen iron maiden erin :in final dreams erin

    /   Reply  / 
 3. jacqueline

  wij willen graag het nummer fear of the dark van iron maiden en nathalie van gilles bert erin

    /   Reply  / 
 4. Ilze abramsen

  Imagen van John, omdat ik dit altijd al een geweldig nummer vind, op 1!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 5. rick

  De top 2000 is natuurlijk een compleet doorgestoken kaart gearrangeerd door de linkse staatsomroep aantal stemmen zijn geheim en dat john lennon op 1 en met name claudia de brey op 4 binnenkomt is totaal ongeloofwaardig.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>