Top 2000 van 2015: Imagine van John Lennon op 1

Record: 4,5 miljoen stemmen • Top 3 onthuld • Hele lijst op 16 december

Zoals aan het begin van de stemweek werd getipt is Imagine van John Lennon inderdaad de nieuwe nummer 1 in de Top 2000 geworden. Dat werd vrijdagavond op NPO Radio 2 onthuld. De afschuwelijke aanslagen in Parijs hebben dit jaar invloed op de stemming gehad. Het vredesliedje past in het huidige tijdsbeeld.

Imagine stoot Hotel California van de Eagles van de troon. Die song stond vorig jaar bovenaan in de Top 2000 en zakt nu naar de derde plaats. Het iconische Bohemian Rhapsody van Queen houdt de tweede plek vast.

Alle Top 2000′s sinds 1999 in een tabel

Complete lijst

Vrijdag werd alleen de nieuwe top 3 bekendgemaakt. De volledige Top 2000 komt op woensdag 16 december – de dag van Helden van de Top 2000 – online. Vanaf woensdag 2 december kan al je checken of een liedje voldoende stemmen heeft gekregen om de lijst dit jaar te halen. Dat doe je dan op op staatieindetop2000.nl.

De Top 2000 wordt op NPO Radio 2 uitgezonden van Eerste Kerstdag (vrijdag 25 december 2015) ’s ochtends 9.00 uur tot middernacht op oudejaarsavond.

Er is dit jaar een recordaantal van 4,5 miljoen stemmen uitgebracht. Dat is bijna 20 procent meer dan vorig jaar. De Top 2000 lijkt ook steeds meer te verjongen. 31 procent van de stemmen is door jongeren onder de 30 jaar uitgebracht.

Video: Bekendmaking Top 3 van 2015

Foto: NPO Radio 2 / Paul Ridderhof

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>