X Factor: Wordt het Lisa Hordijk, Rachel Kramer of Jamal Bijnoe?

Vanavond is het dan zo ver: de grote finale van X Factor. Nog drie kandidaten in de race: Lisa Hordijk, Rachel Kramer en Jamal Bijnoe. Lisa is de gedoodverfde winnares. Al kan het natuurlijk zo zijn dat achter de schermen haar meer tijd en vrijheid wordt gegund voor een debuutalbum, zo zeldzaam als haar talent is. In dat geval maken Rachel en Jamal ook nog kans op de overwinning. Eén ding is zeker: de winnaar staat volgende week op 1 in de hitlijst. Met een bijzonder matig nummer.

NLpop kon gisteren onthullen welke liedjes de finalisten hebben opgenomen als potentiële single. In alle gevallen gaat het om een cover. Rachel zingt What Hurts the Most van Rascal Flatts, een country nummer dat het heel erg goed doet op de Amerikaanse markt. Maar waar we in Nederland toch niet echt warm voor lopen.

Jamal heeft een nummer van Luther Vandross in een nieuw jasje gestoken: Never Too Much. Een klassieker door deze legende, maar in de bewerking van Jamal is het toch maar afwachten van wat er overeind blijft. Ook Never Too Much is niet representatief voor wat we onder popmuziek verstaan in Nederland.

En dan Lisa, die Hallelujah heeft ingezongen. Oorspronkelijk van Leonard Cohen, in Groot-Brittannië al ingezongen door Alexandra Burke, die X Factor 2008 won en er een joekel van een hit mee scoorde. Ik vind het zelf alleen niet zo’n heel mooi nummer. Al houd ik een slag om de arm voor de bewerking van Lisa, die prachtig kan zingen.

Mijn voorkeur heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken: Lisa. Niet alleen heeft ze de mooiste stem, ook de meeste potentie. Ik denk dat wanneer Jamal of Rachel wint, we daar over een half jaar al niets meer van horen. Hooguit vanuit het schnabbel-circuit.

We gaan het meemaken. RTL 4 zendt de finale vanaf 20.00 uur uit. Meteen na afloop kan de single van de winnaar worden gedownload.

facebook share facebook share

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “X Factor: Wordt het Lisa Hordijk, Rachel Kramer of Jamal Bijnoe?

 1. RadioMad

  Ik zie een nummer als Hallelujah wel op #1 staan volgende week.

  Maar wel stierlijk vervelend natuurlijk, want dat nummer wordt nergens zo ultiem als de Jeff Buckley uitvoering.

    /   Reply  / 
 2. ramin

  !!Jamal Of Rachel lisa is wel goed maar ze heeft geen perfomance ze heeft wel een super stem

    /   Reply  / 
 3. marcel

  rachel wint x factor 2009
  ze heeft er zo hard voor geknokt en ik heb respect voor haar doorzettingsvermogen, ze heeft na k-otic niet stil gezeten en ze bewijst met haar deelname aan x factor dat muziek haar leven is en dat hoor je ook, het maakt niet uit of ze een up-tempo nummer of een ballad zingt. als ze haar mond opentrekt krijg ik meteen kippenvel omdat ze me raakt en lisa totaal niet en jamal al helemaal!!! niet

    /   Reply  / 
 4. Marissa

  Ik denk en hoop dat Rachel de winnares wordt ;) Zij is echt de enige die een echte show kan weggeven. Ik denk dat Lisa het juist niet wordt omdat ze dé grote favoriet is. Lisa zingt supergoed, maar moet het dan ook alléén van dr stem hebben. Wel moet ik zeggen dat ik het ook super zou vinden als zij wint, want ik vind ook Lisa een groot talent, maar mijn voorkeur gaat toch naar Rachel. Als één van de twee meiden maar wint!! Jamal vind ik iig de minste van de drie.

    /   Reply  / 
 5. Leroy

  Ik hoop ook op Rachel :) Als ze de gekozen nummers zingt op de manier waarop alleen zij dat kan…dan kan ze winnen! Rachel hoort thuis in dat kleine rijtje zangeressen die zingen met gevoel, die menen en voelen wat ze zingen! Een groot voorbeeld hiervan in Nederland is uiteraard Trijntje Oosterhuis. Rachel beheerst haar stem volledig en kan een nummer zowel heel klein en breekbaar brengen alsmede ook heel groots met veel uithalen en dat is maar aan enkele zangeressen besteedt! Dus ik hoop dat Rachel wint…Maar als Lisa wint vind ik dat ook prima ;) Vind haar stem ook geweldig, heel krachtig! Maarrrr ik hoop op Rachel ;)

    /   Reply  / 
 6. ClemUns

  GO LISA!

    /   Reply  / 
 7. Joran

  Mijn voorkeur gaat ook naar Rachel, zij is meer een idool.

  Lisa kan zeer krachtig zingen, maar is meer een artiest, vergelijkbaar met Boris.

  Jamal komt er wel, hij is verrassend en kan het ook nog wel eens ver schoppen.

    /   Reply  / 
 8. Bart

  Rachel? Laat me niet lachen. Lisa wordt de winnares!!

    /   Reply  / 
  1. Jessie

   Nou, dat moet nog maar gezien worden. Gun het Lisa ook en vind haar ook geweldig, maar ook voor mij gaat de voorkeur naar Rachel ;) En zij kan nog wel eens gaan winnen ook!! We zullen het zien :)

     /   Reply  / 
 9. Bram

  LISA!LISA!LISA!

    /   Reply  / 
 10. ivo

  rachel rachel !!!!!

    /   Reply  / 
 11. rob

  Lisa heeft x ; als enige
  Jamal is inwisselbaar en Rachel heeft het echt niet; dat was al bewezen in de huppeldup hoe heet dat ouwe programma ook al weer ….. ?

    /   Reply  / 
  1. Geesje

   Starmaker!

     /   Reply  / 
 12. Anne

  RachelRachelRachel!!! Ik hoop zó dat ze wint! Wow wat heeft ze het goed gedaan vanavond!! Lisa zong ook geweldig, maar gaf wéér niet echt een performance weg… Rachel lukt dat zelfs met een ballad als I will always love you. :) Go Rachel!!!!

    /   Reply  / 
  1. Geesje

   Waar ze dan ook de mist mee inging,
   De modelatie ging weer helemaal fout, net als de vorige keer.
   Ze zingt goed maar Lisa is supergoed.

     /   Reply  / 
   1. Anne

    Die ging wel zuiver deze keer hoor ;) Ik had liever Rachel als winnares gezien, maar Lisa vind ik ook super, dus ik heb er vrede mee :) Denk zelfs dat het beter is voor Rachels carriere. Zij verdient meer dan het snelsnel inzingen van een eenvoudige coversingle en album! Rachel heeft straks meer vrijheden, een platenlabel wat ook 100% achter dr staat, en kan echt dr eigen ding doen! Beter zo ;)

      /   Reply  / 
 13. marianne

  Dit nummer is voor mij meteen een nummer 1!!!!!!
  Ik heb er nu al4 keer naar geluisterd en krijg er geen genoeg van. Lisa je was voor mij meteen al de winnaar van x-factor. Geweldig!! Ben nu al benieuwd naar meerdere songs van jou. Toppie.
  lieve groetjes en een dikke kus

    /   Reply  / 
 14. X Factor Fan

  Rachel kan alle soorten genres zingen en heeft dat bewezen en kan echte shows weggeven en entertainen…Lisa heeft een super stem maar alleen dat red je het niet.Lisa moet lekker rocken met een rockband.

    /   Reply  / 
 15. BoycotIdols

  Ze redden het gewoon alle twee weer niet.

    /   Reply  / 
 16. jos

  gaaaap

    /   Reply  / 
 17. BoycotIdols

  Wat is er jos, een beetje moe?

    /   Reply  / 
 18. mariska

  had echt gehoopt op Rachel,maar ze moet er nu echt wel wat aan overhouden! Lisa is erg goed,maar entertaint niet en toont ook nie veel emoties tijdens de songs.. ze koos ook steeds wat in haar straatje lag en nam zowat geen risico’s erg jammer.
  Weet iemand misschien of we nog aan de studio versie van Rachel’s What Hurts The Most kunnen komen? Hij is opgenomen,wil hem zo graag horen.

    /   Reply  / 
 19. Anoniem

  En nog steeds vind ik het heel erg jammer dat het helaas die ene geworden is.
  RACHEL HAD MOETEN WINNEN!!!!! Maar jullie zullen wel zien dat Rachel bekender wordt!!!
  Ik ben het niet eens met dit artikel, dat Rachel niet de favoriet is!
  RACHEL!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>